2022 KPSS öğretmen atama takvimi gecikir mi?

2022 KPSS öğretmen atama takvimi gecikir mi?

2022 KPSS öğretmen atama takvimi gecikir mi?

Kısa süre önce sosyal medya üzerinden ortaya çıkan ekran görüntüleriyle Kpss Skandalı olarak bilinen durum ortaya çıkmıştı. Daha sonra Ösym Başkanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sınavların güvenli bir şekilde yapıldığını belirterek ilgili iddiaların doğru olmadığını söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Olayların ardından akşam saatlerine doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurulu'na konunun araştırılması ile alakalı talimat verdiğini belirterek gece ise Ösym Başkanı'nı görevden almıştı. Daha sonra malum yayınevi yetkili kişiler tarafından aranarak konu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı araştırma başlatmıştı.

Bugün yapılan açıklamada ise Kpss sınavının iptal edildiği, öabt sınavının ise ertelendiği belirtilerek 17 Eylül'de yeni takvimin açıklanacağı yeni Ösym Başkanı tarafından ifade edildi. Dolayısıyla akıllarda yeni bir soru oluştu. 2022 Kpss atamaları gecikecek mi?

2022 KPSS ATAMALARI GECİKECEK Mİ?

Yeni sınav takviminin Eylül 17'de açıklanacağını duyan adaylar atamaların gecikeceği ile alakalı merak içerisine girdiler. 2022 yılı sonuna kadar 40 bin ana sınıfı açılacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu okullarda çalışacak öğretmenleri nereden bulacak? Geçtiğimiz 20 bin atamada ise okul öncesi bölümünden 7503 öğretmen atandı. Kaldı ki 40 bin öğretmene tamamlanması lazım. Mülakatların 2-3 ay gibi bir süre sürdüğünü düşünürsek bu konudan yeni bir mağduriyet oluşması muhtemel. Bunun yanı sıra Ocak ayında 3600 ek gösterge çıkacak. Bu da yaklaşık 80 bin öğretmenin emekli olacağı tahmin ediliyor. Durum böyle. 2022 kpss öğretmen atamaları şimdiden merak konusu oldu. Bu atamanın çalışmalarına şimdiden başlanması yüksek sayıda ve hatta mülakatın kaldırılarak ivedi bir şekilde gerçekleşmesi şu an için daha uygun bir yöntem olarak gözükmekte. Hep birlikte süreci izleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.