60 Bin Öğretmen Ataması Talebi Etkinliği

60 Bin Öğretmen Ataması Talebi Etkinliği

Atama bekleyen öğretmenler 60 bin sözleşmeli öğretmen ataması talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılında Mart ayında 20 bin ve Eylül ayında 20 bin olmak üzere  toplamda 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirdi. Öğretmen ataması yapılan 40 bin aday öğretmen görev başına pandemi sürecinde başlamış oldu. 40 bin yeni öğretmen ataması ile birlikte öğretmen ihtiyacı  ve öğretmen doluluk oranları değişti. 2020 yılında atanan 40 bin yeni öğretmen bilindiği üzere sözleşmeli olarak göreve başladılar. Sözleşmeli olarak atandıkları yerlerde 3+1 yıl koşulu ile çalışacak öğretmenler kadroya alındıktan sonra yer değiştirme hakkını elde edeilecekler.

Diğer yandan 2020 KPSS de 2. hafta önce ÖABT oturumları ile birlikte tamamlandı. 2020 KPSS'ye giren öğretmen adayları 60 bin öğretmen ataması talebi ile sosyal medyada seslerini duyurmaya şimdiden başladılar. Bakan Ziya Selçuk ise 60 bin öğretmen ataması taleplerini içeren bir soruya 2020 yılında öğretmen atamalarını tamamladık 2021 yılı öğretmen atamaları için ise çalışmalarımız var şeklinde bir cevap vermişti. Bu açıklamaları gören öğretmen adayları daha çok ses getirmeye başladılar.

Mebpersonel.com olarak öğretmen adaylarına desteğimiz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sürecek. Öğretmen adayları 15 Ekim tarihinde yine sosyal medyada büyük bir etkinlik planlıyor. Bu etkinliğin duyurusunu mebpersonel.com olarak biz de paylaşmak istedi. İşte öğretmen adaylarının 60 bin öğretmen ataması talepli etkinlik duyurusu:

60 Bin Öğretmen Ataması Talebi Etkinliği

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.