Aday Öğretmenlikte Olduğu Gibi Atamalarda da Mülakata Son Verilmeli

Aday Öğretmenlikte Olduğu Gibi Atamalarda da Mülakata Son Verilmeli

Aday öğretmenlikte mülakata son verildi. Aynı uygulamanın atamalarda da hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmenlik kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre adaylığın kaldırılmasında sadece yazılı sınav sonuçlarına göre değerlendirme yapılacak. Sözlü sınav uygulaması yapılmayacak.

Böylelikle yapılan bir hatada sonlandırılmış oldu. Şimdi sıra en büyük hatadan dönmeye geldi. Kabul edilmeli ki, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında mülakat sistemini uygulayarak büyük bir hataya imza atıyor. 

Atamaların objektifliği kaybediliyor ve kuruma duyulan güven azalıyor. Üstelik şaibelerin ardı arkası kesilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı da hataların yapıldığını kabul ediyor fakat farklı bir mülakat sistemi arayışı içine giriyor. 

Öğretmen adayları KPSS ve ÖABT ile zaten gerekli sınavlara tabi tutuluyor. ÖABT uygulamasını tüm alanlar için getirip atamaları da bu sınav sonrası oluşacak puanlara göre yapmak en objektif karar olacaktır.

Temennimiz Milli Eğitim Bakanlığının aday öğretmenliğin kaldırılmasında olduğu gibi atamalarda da mülakat sisteminin kaldırılmasıdır.

mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.