Almanca Öğretmenleri Şubatta Atanıp Öğrencilerine Kavuşmak İstiyorlar

Almanca Öğretmenleri Şubatta Atanıp Öğrencilerine Kavuşmak İstiyorlar

Atama bekleyen Almanca öğretmenleri alanlarına ayrılan az kontenjandan dert yanarak şubat ayında yapılacak 30.000 atamada daha fazla kontenjan ayrılmasını ve atanmayı, öğrencilerine kavuşmayı bekliyorlar.

 
          Biz ataması yapılmayan Almanca öğretmenleri olarak yıllardır mağduruz. Bizler 5 yıl okuyup ataması çok az olan bölümlerden biriyiz ve artık böyle olmasını istemiyoruz. Bizlerde diğer branşlar gibi KPSS ve ÖABT sınavına hazırlanıyoruz ama kontenjanımız alan sınavına girmeyen bazı branşlardan bile az. 

         Eylül ayında yapılan 30.000 atamada sadece 194 kontenjan alabildik; ki Almanca dünyada en fazla konuşulan diller arasında olmasına rağmen. Arapça’nın ilkokula inmesi söz konusu ve bizim iki katımız kontenjan veriliyor. Biz inanıyoruz ki; bir ülkenin gelişmişlik düzeyi o ülkede konuşulan yabancı dil sayısıyla doğrudan ilgilidir. Bu yüzden şubat ayında yapılacak olan 30.000 atamadan güzel bir kontenjan alarak, okullardaki yerimizi almak istiyoruz.

         Sınava zor şartlarda hazırlandık; kimimiz evli, çocuğu var, kimimiz çalışmak zorunda. Bir yandan ücretli öğretmenlik yaparken diğer yandan gece geç saatlere kadar ders çalıştık. Çok fedakarlık yaptık ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.

         Şubattaki atamanın adil bir atama olacağı söyleniyor. Biz de bu kez Almanca’ya  iyi bir sayı verileceğini düşünüp, hayaller kuruyoruz. Atanırsam evleneceğim diyen de var, ailemin geçimine yardımcı olacağım diyen de… Bu yüzden lütfen bizim sesimizi duyun, artık bizim de yüzümüz gülsün.
 
 
                                                  ATAMASI YAPILMAYAN ALMANCA ÖĞRETMENLERİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.