Ankara MEM Norm Fazlası Atamaları Durdurmalıdır!

Ankara MEM Norm Fazlası Atamaları Durdurmalıdır!

ANKARADAKİ NORM KADRO FAZLASI ÖĞRETMEN ATAMALARI HEMEN DURDURULMALIDIR!

 Norm kadro fazlası öğretmen sayısı en fazla olan il Başkent Ankara’dır. Başkent olması dolayısı ile norm fazlası öğretmenin fazla olması da oldukça doğaldır. 1. Dönemin sonuna gelirken norm kadro fazlası öğretmenlerin atamasının yapılmasını  anlamak  mümkün değil.  Ataması yapılması düşünülen öğretmenlerin yüzde doksan beşi halen gerek kendi okullarında gerekse farklı okullarda derslere girmektedirler. Boşta kalan öğretmen nerdeyse yok denecek kadar az.

Peki nereden çıkıyor bu kadar norm fazlası işte asıl bunun üzerinde durmak gerekir. En önemlisi Hakkari ile Erzurum ile hatta İstanbul ile Ankara’yı karşılaştırmamak gerekir. İstanbul’da bile norm fazlası öğretmen sayısı Ankara ile karşılaştırılamayacak kadar azdır. Sene başında seçmeli dersler belli olmadığı için bir çok okul ders sayısına seçmeli dersleri dahil etmedi. Bir kısım okulların mevcudu az olmasına rağmen hem ilkokul hem ortaokul oldu. Okul ikiye ayrılınca da bir kısım branşlarda norm fazlası açığa çıktı. Okul idarelerinin sehven yanlış girdiği oldu derken sınıf öğretmenlerinde 1200 branş öğretmenlerinde 3000 civarında norm fazlası öğretmen ortaya çıktı.

Asıl mesele faturanın öğretmene kesiliyor olması. Niçin öğretmene kesiliyor? Kağıt üzerinde ve sistem üzerinde böyle yazdığı için. Oysa bu 4200 öğretmenin tamamına yakını görevlerinin başında. Birinci dönemin sonuna gelinmişken bakanlık yetkililerinden kısa ve öz bir talepte bulunuyoruz. Daha önceki genelgeye ilgi tutarak “Norm Fazlası Öğretmen Atamaları dönem sonuna kadar ertelenmiştir.” Bu kısa cümle hem Bakanlığı hem Ankara İl Milli Eğitimi en önemlisi 4200 öğretmeni rahatlatacaktır. Sayın yetkililerin bu sese kulak vererek kara kışın ortasında öğretmenimizi daha fazla mağdur etmemelerini talep ediyoruz.

Çok yüksek puanı olan ancak Ankara merkezde şu an için açık gözükmeyen ancak Haziran ayı itibari ile norma dahil olacak çok sayıda arkadaşımız mevcut. Düşünün şimdi 200 puanı olan arkadaş uzak ilçelere gidecek çok daha az puanla diğer arkadaşımız onun yerine atanacak. Daha önce Evren’de çalışıp bu yıl merkeze gelmiş ve norm fazlası olmuş haydi tekrar uzak bir ilçeye git demek adalet duygusunu ciddi bir şekilde zedeleyecektir.

4+4+4  Kademeli geçiş uygulaması nedeniyle şu anda ortaokulda norm fazlası olarak görev yapan öğretmenlere kademeli geçiş uygulayan ilkokullara zorunlu tayin istemeleri, ilkokullarda görev yapan sınıf öğretmenlerine kademeli geçiş uygulayan ortaokulları istemeleri; bir, iki yıl sonrada burada norm fazlası olacaksın diyerek sürekli öğretmeni yersiz yurtsuz bırakarak ailesini, çocuklarını ve öğrencilerini düşünmeden yer değiştirmesini istemek ne kadar vicdanidir? Kaldı ki şu anda norm fazlası olarak görev yapmakta olan öğretmenler okullarında derslere girmektedir. Bu öğretmenlerin %85’i Haziran normlarının güncellenmesinde şu anda norm fazlası oldukları kendi okullarında tekrar normun içerisinde olacaktır.  Diğer türlü norm fazlası öğretmeni göndererek birkaç ay sonra aynı branşta aynı okula tekrar öğretmen atamak mantıklı olmayacaktır.

Bütün bunlardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı aslında Norm Kadro Fazlası olmayan bu arkadaşlarımızın sesini duymalı. Eğitim Bir Sen Ankara Şube Başkanları olarak gerek Bakanlık yetkilileri, gerek Sendika Genel Merkez yöneticileri ve Ak Parti Yöneticileri ile görüşmeler yaptığımızı, yapılan görüşmelerde olumlu dönütler aldığımızı bildirir eğitim birsen olarak konunun çözümüne yönelik atılacak adımların takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.

 

    İlhan ERANIL                                                                    Tekin KORKU

    Eğitim Bir Sen                                                                    Eğitim Bir Sen

Ankara 3 Nolu Şube Başkanı                                 Ankara 4 NoluŞube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.