Atama bekleyen öğretmenler ek 50 bin atama istiyor

Atama bekleyen öğretmenler ek 50 bin atama istiyor

Geçtiğimiz günlerde açıklanan mülakat sonuçları ile gündeme gelen öğretmen atamaları, şimdi ise yetersiz olması ile gündemde…

Eylül ayında duyurulan ve Ocak ayının son gününde atama sonuçları açıklanacak olan 15 bin öğretmen ataması derde deva olmuyor. Atama bekleyen öğretmenler 15 bin atamaya ek olarak 50 bin öğretmen ataması yapılması için çağrıda bulundu.

* Ocak ayının son günü gerçekleştirilecek 15 bin öğretmen atamasının mülakat sonuçları ile ilgili iddialar halen gündemde. Yapılacak 15 bin atama, atama bekleyen 800 bin civarında öğretmenin derdine deva olmuyor! Öğretmenler, 15 bin atamaya ek olarak 50 bin atama daha yapılması için çağrıda bulunurken, 15 bin atamanın mülakat sonuçları ile ilgili iddiaları da hatırlattı.Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayının ortalarında duyurulan 15 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili takvimin Şubat ayında son bulacak olması ve sürenin uzunluğu tepkilere neden olurken, atama ile ilgili açıklanan mülakat sonuçları ile ilgili tartışmalarda halen devam ediyor. Mülakat sonuçları ile ilgili birçok öğretmen mülakat sonuçlarının adil olmadığını bu yüzden haksızlığa uğradığını belirterek tepki göstermişti. Şimdi ise öğretmenler, yapılacak 15 bin atamanın yetersiz olduğunu savunarak ek atama talebinde bulunuyor.

HEM ATANAMAYAN ÖĞRETMEN VAR HEM DE ÖĞRETMEN AÇIĞI

Atanamayan öğretmenler ile ilgili STK’ların verilerine göre 800 bin civarında atama bekleyen öğretmen, 150 bin civarında da öğretmen açığı varken, Millî Eğitim Bakanlığının her sene yaptığı atamalar atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarına çözüm olmuyor. En son Eylül ayının ortalarında duyurulan ve Ocak ayının son günü atama sonuçlarının açıklanacağı duyurulan 15 bin atama ile de var olan atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını çözmeye yakın değil. Öğretmenler sorunun çözümü için ek 50 bin öğretmen ataması talebi atama bekleyen öğretmenlerin ve öğretmen açığının büyük bir bölümüne çözüm olacağını savunuyor.

ÖĞRETMENLER, ATAMA SAYILARINA TEPKİLİ

Atama bekleyen öğretmen sayısı her ilde açılan üniversitelerin sonucunda her yıl artmaya devam ediyor. Her yıl yapılan atamaların ardından ortalama 25 bin yeni öğretmen daha atama bekleyen öğretmen kervanına katılmaya devam ederken, yapılan atamalar ise adaletsizlikler ile gündeme geliyor. Öğretmenler ise her yıl atamalar ile ilgili gündem olmaya çalışırken, her yıl artan atanamayan öğretmen sayılarına karşın her yıl düşen atama sayılarına da tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.