Atama bekleyen öğretmenler 12 Haziran'da basın açıklaması gerçekleştirecek.

Atama bekleyen öğretmenler 12 Haziran'da basın açıklaması gerçekleştirecek.

Atama bekleyen öğretmenler 12 Haziran'da basın açıklaması gerçekleştirecek.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz 12 Haziran Pazar günü Ankara Ulus Meydanında 50 bin öğretmen ataması talebini dile getirecek.

Bilindiği üzere en son Cumhurbaşkanımızın Eylül ayında twitter üzerinden yaptığı duyuruyla Ocak sonu 15 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmişti. Yeni atama beklentisi içerisinde olan öğretmenlerimiz ve eğitim camiası Mart ayında Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in 'atama olacak, endişe etmesinler' ve 'kısa sürede açıklayacağız.' söylemi üzerine 100 günden fazla geçti. Sayın Özer öğretmen atamalarını 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetiştireceklerini ifade etse de resmi duyuru gelmemesi haklı olarak öğretmenlerimizi ciddi bir belirsizlik ve endişe içerisinde bırakmış durumda. Genel kontenjan ne olacak? Branş kontenjanları ne olacak? ya da haklı olarak gerçekten öğretmen ataması açıklanacak mı gibi düşünceler öğretmenlerimiz üzerinde ciddi bir baskı oluşturmakta. 7 Haziran itibariyle ise 2022 kpss başvuruları bitmiş durumda.

Hal böyle olunca 12 Haziran Pazar günü atama bekleyen öğretmenlerimiz Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen gibi sendikaların da katılım ve desteğiyle 50 bin öğretmen ataması hakkında hükümetten talepte bulunacaklar.

İşte atama bekleyen öğretmenlerimizin paylaşmış olduğu post:

Değerli öğretmen arkadaşlarım,

27 Mart Ankara Etkinliğinde zerre sıkıntı oldu mu? HAYIR

12 Haziran Ankara etkinliğinde de Allah'ın izni ile zerre sıkıntı olmayacak.
Organizasyonu yine aynı yönetim ekibi planlıyor.Ayni tecrübeli arkadaslarimiz.

Emniyet ile birebir iletisimdeyiz ve birlikte koordinasyonumuz hat safhada devletimiz ne derse o valilik izninde ne yazarsa o tamamen her sey prosedüre uygun isliyor zerre aklınızda şüphe olmasin çekinceniz olmasin.
En büyük öncü sendikalar yine bizimle olacak.
EBS
TES
EGITIM SEN

2021 KPSS atama duyurusuna omuz omuza sahip çıkacak herkesin katılması gerekir bakanımızın sözleri ortada bu atama bizim atamamız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.