Ataması Yapılmayan Öğretmenler Mecliste Bsın Açıklaması Yaptı

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Mecliste Bsın Açıklaması Yaptı

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Mecliste Bsın Açıklaması Yaptı

 eclis’te dün bir yandan eğitim sistemi kapsamındaki kurumların bütçeleri görüşülürken diğer yandan sistemin içerisine giremeyen ve kendilerine ‘Atanmayan öğretmenler’ diyen eğitimcilerin sorunları gündemdeydi. CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ile beraber Meclis’te basın açıklaması yapan ‘Atanamayan Öğretmenler’, yıllardır eziyete uğradıklarını vurgulayarak “Ortada Milli Eğitim Bakanlığı değil Milli Cehalet-Eziyet Bakanlığı vardır” dedi. 

CHP’li Müslim Sarı beraberinde 15 kadar ‘Atanamayan Öğretmenle’ beraber Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, atanamayan öğretmenlerin sayılarının ve sorunlarının gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, “2002 yılında sayıları 72 binken bugün 300 bine ulaşmış durumda. Buna karşın Bakanlık, öğretmen açığı da 126 bin düzeyindeyken, ücretli öğretmenlik yoluna gidiyor; Bakan, atanamayan öğretmenlere adeta hakaret ediyor” dedi. Atama sayısının yılda 2’den 1’e çekildiğini, öğretmenler için KPSS puanının 2 yıl geçerliğinin 1 yıla indirildiğini anımsatan Sarı, “Geçmişte KPSS puanlarıyla iki yılda 4 kez atanma şansı olan öğretmenler artık yılda 1 kez atamayla yetinmek zorunda kaldı. Branşlar bazında bakıldığında 70 bin meslek lisesi öğretmeni atama beklerken ayrılan kontenjan 300 civarında. Eşdurumu ataması diğer bir sorun; basına da yansıdı lösemi hastası birçocuğun öğretmen babası ile hemşire annesi bile yan yana gelemedi. Başbakan’ın üç çocuk politikasıyla da çelişiyor bu durum; eşleri bile bir araya yana getiremiyor ki...” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.