Ataması Yapılmayan Sınıf Öğretmenleri Talip Geylan’ı Ziyaret Etti

Ataması Yapılmayan Sınıf Öğretmenleri Talip Geylan’ı Ziyaret Etti

Ataması Yapılmayan Sınıf Öğretmenleri Talip Geylan’ı Ziyaret Etti

Ataması yapılmayan sınıf öğretmenleri Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

ürk Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Sınıf öğretmenliği kontenjanın yetersiz olduğuna vurgu yapan öğretmenler kontenjan sayısının artırılmasını talep etti. Sınıf öğretmenliğindeki boşluğun ücretli öğretmen eliyle doldurulduğuna dikkat çeken öğretmenler 2023 yılında ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasını da talep etti. Genel Başkan Talip Geylan’dan bu konuda destek isteyen öğretmenler bir rapor da sundu.

Türk Eğitim-Sen olarak ataması yapılmayan öğretmenlerin mücadelesinde her zaman onların yanında yer aldıklarını söyleyen Genel Başkan konuşmasında şunları kaydetti: “Özellikle Ocak ayından itibaren 3600’le birlikte emekli olacak öğretmenler ve köy okullarının açılması nedeniyle sınıf öğretmeni ihtiyacının artacağı nedeniyle oluşacak yeni ihtiyaca binaen atama sayılarının artırılmasını dile getirdiler.

Bu eğitim yılında 80 bin civarında ücretli öğretmenimizin görevlendirildiği göz önüne alınırsa, 2023 yılında en az bu sayıda öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi ve branşlara göre adil kontenjan dağılımı yapılması elzemdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.