Atanmayan öğretmenler pazarcılık yapıyor

Atanmayan öğretmenler pazarcılık yapıyor

Bir anne, oğlunun Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduğunu, su gibi İngilizcesi olduğunu ancak pazarcılık yapmak zorunda kaldığını söylüyor; atanamayan matematik öğretmenimiz pazarda kıyafet satarak geçimini sağlamaya çalışıyor"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ile birlikte Mersin’de geçtiğimiz hafta sonu esnafların, pazarcıların, ataması yapılmayan öğretmenlerin, emeklilerin, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Hemen hemen her hafta konuştuğu her yurttaşın kötü giden ekonomiye isyan ettiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Emeklimiz 1920 lirayla nasıl geçineyim diyor; bir anne, oğlunun Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduğunu, su gibi İngilizcesi olduğunu ancak pazarcılık yapmak zorunda kaldığını söylüyor; atanamayan matematik öğretmenimiz pazarda kıyafet satarak geçimini sağlamaya çalışıyor; ayakkabı tamircimiz veresiye ayakkabı tamir ettiğini söylüyor; çuvalla gübre alan çiftçimiz önceki senelere göre gübrenin yüzde 400 zamlandığını dile getiriyor, kısacası ülke yangın yerine döndü” dedi.

Meclis kürsüsünden AKP’li vekillerin, yöneticilerin sokağa çıkacak yüzleri olmadığını, onların yerine kendi yüzlerinin kızardığını ifade ettiğini belirten CHP’li Başarır, “Kime dokunsan bin ah işitiyoruz. Yine söylüyorum, hiçbir AKP’li yöneticinin sokağa çıkacak yüzü yok. Vatandaşın bu içler acısı halini görmemezlikten geliyorlar. Adeta vatandaşın isyanına kulak tıkıyorlar. Mevcut siyasi iktidar ülkeyi yönetmekten aciz duruma gelmiştir. Halkın gerçek gündemi geçim sıkıntısı, boş tencere ve işsizliktir. Ne yazık ki AKP yöneticileri halkın gerçek gündeminden ziyade kendi yarattıkları sanal gündemlerle oyalanıyor. İktidarın bu oyalanmasıyla halkın dertleri katbekat artıyor. Buradan bir kez daha sesleniyoruz; bir an önce seçim sandığını milletimizin önüne getirin. Yapılacak ilk seçimde zenginlerin değil halkın iktidarını kurarak işçimizin, emeklimizin, memurumuzun, esnafımızın, çiftçimizin, öğrencimizin insanca yaşayabilmeleri için gerekli ortamı sağlayacağız” sözlerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.