Başbakan Davutoğlu da, 47 bin öğretmen atayacağız, dedi - Öğretmen Atamaları -

Başbakan Davutoğlu da, 47 bin öğretmen atayacağız, dedi - Öğretmen Atamaları -

Başbakan Davutoğlu da, TRT de katıldığı programda bu yaz 47 bin öğretmen alınacak dedi

 Başbakan Davutoğlu, Mardin Şehir Müzesi'nde TRT "Başbakan ile Özel Yayın" programında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Öğretmen atamaları-

Davutoğlu, öğretmen atamalarına ilişkin de 15 bin öğretmen ataması yaptıklarını, bu yaz içinde de 47 bin öğretmen ataması yapacaklarına değindi. Yeni mezun olacak öğretmen adaylarının da bu sınava girmenin beklentisi içinde olduğunu belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesin eşit ve adil bir şekilde sınava girmesi önemli. Bu konuda da sistemin bütününe de bakmak lazım. 835 bin öğretmen var, 475 binini biz atadık. 12 yılda toplam öğretmen popülasyonu kadar öğretmen atadık. Türkiye'nin 79 yıllık birikimiyle ilgili söylüyorum. Türkiye'deki ihtiyacı göz önüne alacaksınız. Adaletli davranacaksınız. Bizim için bütün öğretmen adaylarımız kıymetlidir. Hepsinin hukukunu gözeten adil bir tutum sergilememiz gerekir."

Davutoğlu, öğretmen atamalarının bu yaz içinde ve doğru bir zamanda yapılacağının ifade ederek, "Bunu bir seçim malzemesi olarak görmediğimizin işareti. Öğretmenlerimizi bir seçim malzemesi gibi görsek şimdi yapmaya kalkışırdık. Doğru zamanda doğru sayıda adil bir şekilde bu atama yapılır" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.