Başbakandan öğretmenlere 20 bin atama müjdesi!

Başbakandan öğretmenlere 20 bin atama müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım yemek sonrası yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı'ndan "dil eğitimi" ricasında bulundu.

Yıldırım, "Şimdiki gençlerin yavrularımızın geleceğe balkışıyla bizim gelecek ufkumuz geçmişteki aynı değil. Yeni müfredatla birlikte 5. sınıflarda yabancı dil eğitimine gerçek anlamda ağırlık vereceğiz. Yabancı dil çok önemil. Bunun ne kadar önemli olduğunu ben bizatihi yaşayarak gördüm. Ortaokulda, lisede, üniversitede yabancı dil eğitimi aldık, master öğretimi de yaptık. Hayata atıldık baktık ki hiç bir şey bilmiyoruz, bu ne ne biçim iş? 40 yaşından sonra 2 sene yurtdışında mastera gittik ve orada lisan öğrenmek mecburuiyetinde kaldık. Ağaç yaşken eğilir. Öğrencilik yıllarında öğrenme, herşeyi kapma yaşının olduğu dönemde bu işleri öğrenememiş olmak çok büyük bir kayıptır. Yarım asırdan beri Avrupa ülkesiyiz diyoruz , Avrupalıyız diyoruz. Ama dil öğretiminde maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Benim özellikle Milli Eğitim Bakanı'ndan ricam dil eğitimi. Mutlaka öğrenciler lise seviyesindeki öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar hallatmesi lazım. Saefce kitaplardan teorik eğitimle bunu halledemeyiz. Mutlaka 5. sınıftan başlayarak bir kaç sene en az 1 yabancı dil eğitimini mutlaka oturtmalıyız. Bunun sonuçlarını almalıyız" ifadelerini kullandı.

20 bin öğretmen ataması

Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılında tam gün eğitim sistemine geçişin tamamlanacağını belirtti.

Başbakan Yıldırım, "Diğer bir hedefimiz sevgili öğretmenler tam gün eğitim. Bütün okullarda tam gün. Buradaki hedefimiz 2019. Bunun için ihtiyacımız ilave 71 bin derslik. Bazı illerde buna ihtiyaç bile yok. Önümüzdeki yıl geçebileceğiz. Bilhassa göçün olduğu Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu'da altyapı buna hazır. Eğe Marmara ve Akdeniz Bölgesindeki bazı yerlerde derslik açığı var. Bunu da önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayacağız. Öğretmenlii bir kariyer mesleği olarak görüyoruz. Bu dönüşümü yapacağız. Meslek içi eğitimler ve bir ödül sistemiyle öğretmenlik mesleğini daha üst noktalara hak ettiği en güzel yere taşıyacağız. Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

CNN Türk
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.