Bilişim Öğretmenleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açık Mektup

Bilişim Öğretmenleri'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Açık Mektup

Bilişim Öğretmenleri Cumhurbaşkanı'na Açık Mektup Göndererek Taleplerini İlettiler.

 İşte o mektup

Sayın Cumhurbaşkanım;

Sizin ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Bilgisayar Bilimleri Eğitimi konusunda projelerinizi heyecanla takip ediyoruz. Ayrıca işinden fedakarlık edip bu işin gerçekleşmesi için ismini sayamadığımız daha birçok kişiye ülkelerinin geleceği için çabaladıkları için ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu kadar gelişme yaşanırken Milli Eğitim Bakanı bu konuda iki kelime söylememesi ve bilişim öğretmenleri olarak bu zamana kadar yaşadıklarımız bizleri tedirgin ediyor.

Her yıl öğretmen atamalarında Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine yeteri kadar kadro açılmayarak, okullarda diğer branş öğretmenlerine 100 saatlik kurslar ile bilişim öğretmenlerinin hakları dağıtılmaktadır. Bilişim Öğretmenlerinin dersleri üzülerek söylüyoruz ki diğer branş öğretmenlerine ek ders ücreti olmaktadır. Bu yüzden yıllardır Bilişim Öğretmenlerine olan ihtiyaç adil olarak hiçbir zaman atamalara yansıyamamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı gerçek açığı öğretmen atama sistemlerine yansıtmayarak, atama döneminde bin bilişim öğretmeni atayıp geri kalan büyük ihtiyacı 100 saatlik btr kursları ile karşılamaktadır. Sürekli 100 saatlik kurs açılmaktadır. 

 Bilişim Öğretmenlerinin yetkililerden talebi Fatih Projesinin ve Bilişim Derslerinin artık sadece bilişim öğretmenlerine emanet edilmesidir.

Fatih Projesi ve bir Çin atasözü ilişkisini sizlere saygı ile hatırlatmak isteriz :  'Bana balık verme, balık tutmayı öğret' .

Yetkililerden işi ehline teslim etmelerini, bu atama döneminde Bilişim Öğretmenlerinin hakkı olan 5 Bin atamayı vermelerini arz ederiz Bu konuda Nabi Avcı'ya isteğimizi iletmenizi temenni ederiz.
Saygılarımızla

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.