BİRLEŞİK KRALLIKLARDAN 5 BİN ATAMA MESAJI - Öğretmen Atamaları -

BİRLEŞİK KRALLIKLARDAN 5 BİN ATAMA MESAJI - Öğretmen Atamaları -

Bilişim Öğretmenlerine bir destekte Birleşik Krallıklardan geldi mesajda 5 Bin Bilişim Öğretmeni atansın deniyor…

 BİRLEŞİK KRALLIKLARDAN 5 BİN ATAMA MESAJI

Bilişim Öğretmenlerine bir destekte Birleşik Krallıklardan geldi mesajda 5 Bin Bilişim Öğretmeni atansın deniyor…

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin Fatih Projesi ve her kademede verilecek bilgisayar bilimleri eğitiminden dolayı bu yıl altın çağını yaşayacakları söyleniyor. Bakan Fikri Işık’ın kodlama eğitiminin en az bir matematik dersi kadar önemli olduğunu söylemesi ise öğretmen atamalarının favori bölümü konusunda  kamuoyuna fikir verdi. Bu sefer ise Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine destek Yurtdışından, kodlama eğitiminin merkezi olan Birleşik Krallıklardan geldi.

Birleşik Krallıklardan Mesaj

Birleşik Krallıklardan kamera karşısına geçen bilgisayar bilimleri uzmanı Türkiye’ye şu mesajı veriyor: “Merhaba Türkiye. Ben Bilgisayar Öğretmenlerini çok seviyorum. Bilgisayar Öğretmenleri için en az 5 bin atama gereklidir. Bilgisayar bilimleri herkes içindir. Sizleri öpüyorum.” 

5 Bin Bilişim Öğretmeni Bu Yıl Atanabilir

Türkiye’ye gönderilen video mesajda bilgisayar bilimleri herkes içindir mesajı çok önemli. Çağın gerekliliği olarak herkesin bilgisayar bilimlerini öğrenmesi gerektiği, kodlama bilmesi gerektiğini söylemek aktarmak istediği anlaşılıyor. Bakan Fikri Işık’ın da son dönemlerde her yerde bilişim eğitimine dikkat çeken açıklamaları olması Bilişim Öğretmenlerine bu atamalarda en az 5 bin atama verileceğinin sinyalini veriyor. 

Birleşik Krallıklardan Gelen Desteğin Önemi

Birleşik Krallıklarda, geçtiğimiz yıl Eğitim Bakanlığı ilk ve ortaokullarda Bilgisayar Bilimleri derslerinin zorunlu olduğunu duyurmuştu. Bu eğitimi müfredatına ekleyen şanslı ülkelerden birinden bilgisayar bilimleri uzmanından destek gelmesi son derece önemli.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.