Dershane öğretmenlerine sınırlı sayıda atama!

Dershane öğretmenlerine sınırlı sayıda atama!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), işsiz kalan dershane öğretmenlerinin ihtiyaç duyulan alanlara atanacağını açıkladı. Ancak kılavuza göre, 30 bin işsiz dershane öğretmeninin yüzde 90'ı bakanlığın açıkladığı ön şartı geçemiyor.

 Dershanelerin kapanarak temel liseye dönüşümü içeren düzenlemeden sonra 1000'den fazla dershane kapandı. 30 bine yakın dershane öğretmeni işsiz kaldı. Düzenlemeden yaklaşık 2 yıl sonra MEB, dershane öğretmenleriyle ilgili ilk adımı attı. Bakanlığın yayınladığı kılavuza göre, etüt eğitim merkezleri ve dershanelerde görev yapan personelin bir kısmı atanma şansına sahip olacak.

 
6 YIL ŞARTI


MEB'in yayınladığı kılavuza göre, ilk olarak dershane öğretmenlerinden ön başvuru alınacak. Ön başvuruda şartları taşıyanlar, eğer MEB'in ihtiyaç duyduğu branşlara sahipse atama süreci başlayacak. Kılavuza göre en temel şart, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/03/2014 tarihi itibarıyla yönetici, öğretmen, uzman öğretici veya usta öğretici olarak çalışmakta olmak ve bulunduğu kurumda 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az toplam altı yıl (2160 gün) çalışmış olmak. Öğretmenin bu 6 yılın içinde sadece dershane ve etüt merkezinde çalışmış olması şartı bulunuyor.


 
KAÇ KİŞİ ALINACAK?


Düzenleme sonrası 60 bin dershane öğretmeninden 30 bini işsiz kaldı. Ancak 30 bin işsiz dershane öğretmeninin yüzde 90'ı 5 yıl ve altında çalışan öğretmenlerden oluşuyor. Haliyle 6 yıl şartından dolayı, düzenlemeden yararlanacak öğretmen sayısı 5 bini bulmayacak.


 
ŞARTLI ATAMA


Dershane ve etüt eğitim merkezlerinde görev yapan personelin öğretmenliğe ön başvurusu elektronik ortamda http://ikgm.meb.gov.tr web adresinde açılacak link üzerinden 22- 24 Haziran tarihleri arasında yapılacak. MEB, ön başvuruların öğretmenlerin alanlarının belirlenmesi amacıyla yapılacağını, ön başvurunun atamayla ilgili herhangi bir hak sağlamayacağı uyarısı yaptı. Yani şartları taşısa bile her dershane öğretmeni atanacak diye bir şey yok.


 
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


1-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak
2- Pedagojik formasyon belgesi sahibi olmak
3-Dershane ve etüt merkezinde toplam 6 yıl çalışmış olmak
4- Emekli olmamak

 

ELEMEDEN GEÇENLER


Ön başvuruyu yapan adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formunun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla en son görev yaptıkları dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bulunduğu il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. MEB tarafından ön başvurular sonunda belirlenen atama kontenjanlarına, 1 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında atama yapılacak. 
 


Kaynak:Meydangazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.