Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Branş Kontenjan Analizi ve Öğretmen Atamaları Talebi

Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Branş Kontenjan Analizi ve Öğretmen Atamaları Talebi

Atama bekleyen Din kültürü ahlak bilgisi öğretmenlerinin öğretmen atamaları talebi mebpersonel.com’da.

MEB PERSONEL.COM olarak bilindiği üzere geçen hafta her gün bir branşın analizini yapacağımızı açıklamıştık.  İngilizce branşının analizini  ve kontenjan taleplerini haber yapmıştık. Bugün ise Din kültürü ahlakbilgisi branşı öğretmenlerinin branş analizini yapacağız.

 Din kültürü ve ahlak bilgisi  öğretmenliğinde norm açığı oldukça fazla. Öğretmen ihtiyacında ilk 3’te yer alan branşta her yıl ortalama 4000-5000 civarı öğretmen ataması yapılıyor. 2021 yılında yapılacak öğretmen atamalarında da en az 5000 Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin daha atanacağını söylemek mümkündür.


İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLAN, ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARINA İLİŞKİN HAZIRLANMIŞTIR.

 DKAB Öğretmenliği ve İHL Meslek Dersi Öğretmenliği, atama sayıları için siz kıymetli büyüklerimizden dertlerimize ortak olmanızı, ifade edeceğimiz problemlerin çözümü için desteklerinizi talep etmekteyiz. Bu problemler sadece DKAB ve İHL Öğretmenlerinin değil; aynı zamanda ülkemizin ahlaki ve dini yapısında ki değişmeye de sebep olmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Eğitimde Reform” çağrısında ifade ettiği “Zihinler popüler kültür ve sapkın hezeyanlarla doldurulmuştur.” Sözünün çözümünü bulmak için DKAB/İHL öğretmenlerinin atanmasına ihtiyaç vardır. DKAB ve İHL öğretmenliği, 2019 Sayıştay verilerine göre öğretmen atama ihtiyaç sıralamasına baktığımızda 15.965 kişi ile tüm öğretmenlik meslek grupları arasında ihtiyacı en yüksek 2. branş olarak yer almaktadır. Aynı zamanda Sayıştay’ın 2019 raporunda yer alan Norm Fazlası Öğretmen sıralamasında DKAB Öğretmenliği ve İHL Meslek Dersleri öğretmenliği bulunmamasına rağmen her yıl kontenjan sayısı düşürülmeye devam etmektedir.

2019 KPSS DKAB ÖABT sınavına 35.821 kişi girmişken 2020 KPSS ÖABT sınavına 48.369 kişi girmiştir. Bu sayılar çok açık bir şekilde gösteriyor ki DKAB VE İHL Öğretmenliğinin bir yıldaki artışı 12.548 kişidir. Özetle yakın ve uzak vadede yapılacaklara değinecek olursak, yakın vadede:

1. 2019 Sayıştay raporundaki verilere göre 15 bini aşkın açığın bulunduğu ve norm fazlasının diğer branşlara oranla neredeyse olmadığı DKAB ve İHL bölümlerinde kontenjan sayısının her geçen sene 100’er 100’er azaltılması doğru bir çözüm değildir. En çok açık bulunan 2. Branş olmamıza rağmen düşürülen atama kontenjan sayımızın arttırılmasına yönelik çalışmaların ivedilikle yapılmasını ve 6.000 DKAB + 2.000 İHL kontenjanı talep ediyoruz.

2. DKAB ve İHL Meslek Derslerine Ücretli Öğretmen olarak branş dışında farklı alanlardan ek ders ya da ücretli öğretmenlik adı altında görevlendirilmeler yapılmaktadır. Bunun önüne geçilmesini tarafınızdan talep ediyoruz. Uzun vadede ise:

3. Her sene hızlı bir artışla ilahiyat mezun sayısı ve ilahiyat öğrenci kontenjanları artmaktadır. 2020 KPSS sınavına 48 bin civarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen adayı girmiş ve bu sayının önümüzdeki sene 60 bini aşması beklenmektedir. İlahiyat mezun sayısı tüm branşlar içinde 1. sırada bulunmaktadır. Niceliğin değil, niteliğin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyor bu yığılmanın daha da fazlalaşmamasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.