Elektrik Öğretmenlerinden Bir Hatırlatma

Elektrik Öğretmenlerinden Bir Hatırlatma

Meramımıza ülkemizin kurucusu Atatürk’ün şu sözü ile başlıyoruz: İlim, fen ve uzmanlık nerede varsa, sanayi nerede varsa gidip, öğrenmeye mecburuz. Bilim ve teknik nerede ise oradan alacağız ve herkesin kafasına koyacağız. Bilim ve teknik için kayıt ve şart yoktur."

 Sürekli gelişen ve değişen dünyada ayakta durabilmenin birinci şartı yeniliklere açık olmak ve sanayileşmektir. Sanayisi olmayan bir toplum üretim yapamayacak ve güçlü olamayacaktır. Üretiminde en önemli unsurlarının  başında nitelikli eleman gelmektedir. Ekonomik kalkınmanın anahtarı olan nitelikli işgücünün yetişmesinde, üreten bir mesleki ve teknik eğitimin rolü yadsınamaz. Bunun farkında olan hükümetimiz 65. Hükümet programında Ortaöğretimde Mesleki ve Teknik Eğitimin payını %44 den  %60 lara çıkarmayı hedeflemiş ve bu doğrultuda gerek yeni derslikler gerekse altyapı yatırımları ile bu hedef doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedir. Ancak eğitimin en temel unsurunun öğreticiler olduğu unutulmaktadır.

 Mesleki ve Teknik Okullarda gerek ücretli öğretmen çalıştırılması, gerek yaş haddini bekleyen hocalarımızın emekliliğe ayrılmaması gibi sebeplerle öğrenciler yeniliklerden haberdar ,genç, dinamik, alanında yeterli bilgi ve deneyime sahip öğretmenlerden yoksun eğitim almakta ve bu nedenle istenilen nitelikte bireyler olarak yetişememektedir. MEB ‘in yaptığı son 14 yıllık atama rakamına bakıldığında bölümümüzde sadece 1303 öğretmen ataması yapılmıştır. Özellikle Ekim atamasında 25  atama sayısı Mesleki Eğitime gereken önemin verilmediğini göstermiştir. Buna rağmen Gerek Cumhurbaşkanımızın, gerekse Milli Eğitim Bakanımızın son dönemlerde  Mesleki Eğitime gereken önemin verilmesi adına açıklamaları memnuniyet vericidir. Son dönemde hayata geçirilen Çıraklık Eğitimin zorunlu olması, İhtisaslaşmış Meslek Liseleri gibi adımlar oldukça kıymetlidir. Bu bağlamda ülke çapında hızla artan bu kurumlara ve Mesleki ve Teknik Liselerine 3 haneli öğretmen alımları yapılması yapılan bu işleri taçlandıracaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.