Engelli Öğretmenler de atama bekliyor!

Engelli Öğretmenler de atama bekliyor!

2018 yılı Nisan ayında yapılması planlanan EKPSS sınavı yaklaşırken öğretmen olma hayallerine kavuşmayı ümit eden Engelli öğretmen adayları, bu sınava canla başla hazırlanıyorlar.

“Adaylar Ümitli”

Çalışmalarının karşılığını alamama ihtimalleri olsa da, Mevcut hükümetin 2002 yılından beri engelli personellerin istihdamında uyguladığı pozitif politikalardan dolayı ümitliler. Geçen sene sınava başvuran adaylardan büyük çoğunluğu bu politikalar sonucu hakları olan kadrolara atandılar.

“Hukuken en az %4 istihdam şart”

15.05.2008 tarih ve 5763 sayılı Kanun ile 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. Maddesi gereği kamu kurumları için özürlü personel çalıştırma oranı yüzde 4 olarak belirlendi. Bazı kurumlarda bu sayı yeterli olsa da özellikle M.E.B’de bu sayının çok aşağıda oluşu, engelli personellerin bu kurumdaki 2018 EKPSS kadro ümitlerini yeşertiyor.

Bu şekilde devam etmeli”

2016 EKPSS sınavına giren öğretmen adaylarına 2017mart ayında 1500 kişilik kadro müjdesi verildi. 2018 yılında sınava girecek öğretmenler de aynı pozitif politikaların devam etmesini M.E.B den talep ediyorlar.

‘’ Çok endişeliler ‘’

Nisan ayında sınava girecek olan Engelli Öğretmenler, her iki senede bir nisan ayında  yapılan sınavdan sonra haziran ayında atama yapıldığı gibi bu senede haziran ayında bir atama yapılmasını talep ediyor. Engelli öğretmenler iki senedir bekledikleri bu sınava çanla başla çalışırken atama olamama kaygısından dolayı ümitsizliğe düşmüş durumdalar.

‘’ Her sene katlanan kontenjan ‘’

Hükümetimizin yapmış olduğu Engelli Öğretmen kontenjanı her sene katlanarak artmıştır. 2017 martta yapılan atama sonrasında 2018 de en azından 2500 kadro verilmesini ümit ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.