Fatma ŞAHİN Üzerinden Engelli Öğretmen Alımı İçin Prim Yapan Başkan

Fatma ŞAHİN Üzerinden Engelli Öğretmen Alımı İçin Prim Yapan Başkan

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi yaptığı açıklamalarda oldukça samimiyetsiz davranmıştır.

 Hatırlanacağı üzere Sayın DİNÇER döneminde engelli öğretmen alımına dair  Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde grup toplantısında "Engelli öğretmen olamaz diye bir düşünceyi tanımıyoruz. Engelli de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi olur" sözleri hala kulağımızda çınlamaktayken, bugün gün oldu hala engelli öğretmen adayları üzerinden prim yapanlar ne yazık ki söylemlerinden vazgeçmiyor. 

Engelli Öğretmen alımınıda dair bugün gündeme düşen bir haberde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi'nin açıklamaları oldukça dikkat çekiciydi. Çelebi'nin yaptığı açıklamalarda 30 Ağustos tarihinde, Sayın AVCI ile görüşmelerinde belediye başkanı Sayın Fatma ŞAHİN'in de istekleri doğrultusunda hali hazırdaki 200 engelli öğretmen alımı kontenjanının 400'e çıkardıklarıldığını bunuda kendileri sayesinde olduğunu söylemiştir.

Sayın Yusuf Çelebi bu açıklamayla hem Sayın Başkan ŞAHİN'i kullanarak, hem de engelli öğretmen adaylarının masun vicdanını kullanarak kendine prim çıkarma anlayışını sergilemiştir.  Sayın Nabi AVCI'nın engelli öğretmen atamalarında ki hassas tutumu, Milli Eğitim Bakanlığının engelli öğretmen adaylar için çalışmaları sanki hiç yokmuş gibi , açıklamalar yapan Çelebinin sözleri  oldukça basit ve komiktir  böyle bir açıklamayı zaten Milli Eğitim Bakanlığının konuyla hassasiyetini bilmeyen biri yapabilir çünkü Bakan Nabi Avcı döneminde Sayın Bakanın hassasiyetleri üzerine  Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine Engelli öğretmen ve personel alımında bugüne kadar fazlasıyla personel alınmış ve alınan bu personellerin hiç bir bakanlıkta olmayan kolaylıklar sağlanmıştır. 

 Millli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu:Engelli öğretmen alımındaki bu artış sadece Sayın AVCI'nın isteği üzerine gerçekleşmiştir

Yusuf Çelebi'nin  Sayın Fatma ŞAHİN'in de istekleri doğrultusunda hali hazırdaki 200 engelli öğretmen alımı kontenjanının 400'e çıkarıldığına dair  söyleminin hemen ardından da  Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU yaptığı  konu ile ilgili açıklamalarda "MEB engelli öğretmen kadrosunu biz artırdık" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Böyle bir ifadeyle kurum bünyesindekileride zan altında bırakan ÇELEBİ oldukça bilinçsiz ve anlamsız bir tutum sergilemiştir.  Engelli öğretmen alımındaki bu artış sadece Sayın AVCI'nın isteği üzerine gerçekleşmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının son günlerde yaptığı üstün ve anlamlı başarıların belkide en büyüklerinde biride engelli öğretmen alımıdır. Bunun üzerinden hiç kimsenin ne bir prim ne de reklam yapmaya hakkı yoktur. Kendisini kullanarak prim yapanların, engelli öğretmen alımındaki artışa uzaktan yakından ilgi ve alakası yoktur.

 Görüldüğü gibi Yusuf Çetin'in  Hem kurumunu hem de engelli öğretmen adaylarını kullanarak yaptığı bu açıklamanın hiç bir gerçeklik payı yoktur. 


Yusuf Çetin
Mebpersonel.Com / Özel Haber

"Bu içerik mebpersonel.com editörlerince oluşturulmuş olup, yayın ve telif hakkı mebpersonel.com sitesine aittir. Açık kaynak ve bağlantı yapılmaksızın kullanılamaz"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.