Felsefe Grubu Öğretmenleri: Eğitim Felsefesiz Olmaz

Felsefe Grubu Öğretmenleri: Eğitim Felsefesiz Olmaz

Felsefe Grubu Öğretmenleri: Eğitim Felsefesiz Olmaz

EĞİTİM FELSEFESİZ OLMAZ

Geçmişten bugüne, insanın olduğu yerde anlam arayışı her daim olmuştur.İnsan kendini ve çevresini anlamak, anlamlandırmak ihtiyacı duymuştur.Felsefe bu ihtiyaçlardan doğar ve sorgulayıcılığı, eleştirelliği, tutarlılığı sayesinde kendinden sonra gelen bilimlerin yolunu açar, onlara rehberlik eder.Hem eleştirir hem eleştirilir.
Günümüzde de pek çok tartışmanın odağında olsa da insan, felsefeye başvurmadan, ona atıf yapmadan yoluna devam edemez.
Ülkemizde de durum benzerdir.Felsefeye, felsefi düşüncelere ve filozoflara siyasetçilerden eğitimcilere pek çok yelpazede sık sık yer verilse de eğitim sisteminde ne yazık ki durum böyle değildir.
Lise programlarında, 10. ve 11. sınıfta ikişer saat zorunlu felsefe derslerine yer verilse de doğru düşünme bilimi olan mantık, ruhbilimi olan psikoloji ve toplumbilimi olan sosyoloji kendine çok az yer bulabilmektedir.Ayrıca ülkemizde ve dünyada, son yıllarda adından söz ettiren çocuklar için felsefe dersleri de ilköğretim içinde henüz kendine yer bulabilmiş değildir.
Eğitim sistemimizdeki bu eksikliğin giderilmesi için felsefe grubu derslerinin önemini ve felsefe grubu öğretmenlerinin taleplerini, sizler aracılığıyla dile getirmek istiyoruz.

Twitter Etkinlik Başlığımız:

#EğitimFelsefesizOlmaz


Felsefe Grubu Öğretmenleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.