Felsefe grubu öğretmenleri :Her Kademeye Felsefe Şart

Felsefe grubu öğretmenleri :Her Kademeye Felsefe Şart

Felsefe grubu öğretmenleri :Her Kademeye Felsefe Şart

Felsefe grubu öğretmenleri olarak gün geçtikçe mağduriyetimiz daha çok artmaktadır. Ders saatlerimizin yetersizliği, felsefeye gereken önemin verilmemesi ve felsefe dışındaki felsefe grubu derslerinin (sosyoloji,psikoloji,mantık) zorunlu ders olmaması, biz felsefe grubu öğretmenlerini norm fazlası olma durumuna itmekte ve atanmamızda engeller oluşturmaktadır.

TALEPLERİMİZ

1) Felsefe Grubu dersleri (felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık) 9. sınıftan itibaren zorunlu olmalıdır. Seçmeli dersler kategorisinden çıkarılmalıdır.Çünkü doğru düşünme sanatı olarak tanımlanan mantık biliminin düşünce ve medeniyet dünyamızda sahip olduğu önemi ve düşünme ve karar verme süreçlerinde gençlerimize sağlayacağı katkı göz ardı edilmemelidir.Buna ek olarak yaşadığımız bu süreçte sosyoloji ve psikoloji bilimlerinin de ne kadar gerekli olduğu görülmektedir.Sağlıklı düşünen, aile kavramının bilincine varan, analitik ve çok yönlü düşünmeyi sağlayan ve ruhsal açıdan dirayetli bir toplumun oluşması açısından bu dersler büyük önem teşkil etmektedir.

2) Çocuklara felsefe eğitimi ilkokuldan itibaren başlatılarak sağlıklı sosyal gelişimin, muhakeme yeteneğinin artmasına katkı sağlanmalıdır.

3) Tüm ÖSYM sınavlarında felsefe grubu derslerine atıf yapılarak sorular hazırlanıyor.Özellikle doğru düşünme yeteneğinin geliştirilmesi açısından mantık dersinin önemi her şekilde görülmektedir. Bunun için zorunlu ders kapsamına dahil edilmelidir.

4) Diğer bütün bilimlerin felsefeden doğduğu unutulmamalı, felsefeye hak ettiği değer verilmelidir.

Felsefe grubu öğretmenleri olarak verdiğimiz bu haklı mücadeleye kayıtsız kalınmamasını diliyor, bu denli değerli bir branşın artık hak ettiği yerlere gelmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.