Fen Bilgisi  Öğretmenlerinin Kadro Konusu Meclis'te

Fen Bilgisi Öğretmenlerinin Kadro Konusu Meclis'te

Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğretmenlerinin atanamaması ve kadro sıkıntısı çekmeleri nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetler Meclis gündemine taşındı.

 Atanamayan Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji Öğretmenlerinin sorunları konusunda Milletvekili Ahmet Duran BULUT tarafından verilen soru önergesinde, özetle;

-Teknolojik çağda ülkelerin bilimsel ve teknolojik her türlü atılımları, o ülkenin bilim ile ilgili eğitime yaptığı yatırım ile doğru orantılı olduğu ve bu sebeple, bilimin geleceğini inşa edecek vatandaşları yetiştirmenin temeli olan fen bilimleri dersine de önem verilmesi gerektiğini,

-Bütün branşlarda olduğu gibi fen bilimleri öğretmeni atamalarında da yeterli kontenjan açılmadığını ve Eylül 2014 atamalarında Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji öğretmenlerine 1375 kişilik atama hakkı verilmiş olmasının bu duruma iyi bir örnek oluşturduğunu,

-Yaklaşık olarak 15 bin Fen Bilimleri Öğretmeninin işsiz olduğunu ve atama beklediğini,

-Fen Bilimleri Öğretmeni ihtiyacının %80 / %90'ının ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya şu soruları sordu:

1. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji ve diğer branş öğretmenleri atamalarında kontenjan sayısının yükseltilmesi konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?

2. Fen Bilimleri öğretmenliğinde ihtiyacın %80 ve %90'ı ücretli öğretmenlerce karşılandığı belirtilmektedir. Bu durum doğru mudur? Öğretmen açığını hangi sebeple ücretli öğretmenlerle karşılamaktasınız?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.