Haftalık ders saatleri düşüyor mu?

Haftalık ders saatleri düşüyor mu?

Son günlerde gazeteler de dahil olmak üzere bir çok basın organında Ortaokullarda haftalık ders saatinin 35'ten 30'a düşürüleceği yer almaktadır.

 Son günlerde gazeteler de dahil olmak üzere bir çok basın organında Ortaokullarda haftalık ders saatinin 35'ten 30'a düşürüleceği yer almaktadır.

Üstelik şu ifadeler yer alıyor hepsinde de;

"Ortaokul eğitiminde haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine öğrencilerin görüşleri alındı. Öğrenci ve velilerin, 30 saat olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi."

Konuya vakıf olmasak biz de inanacağız.

Haftalık ders çizelgelerini değiştirebilecek olan Talim ve Terbiye Kuruludur.

Burada geçen" Oybirliği ile kabul edildi." İfadesi ise 2014 yılında yapılan 19.Milli Eğitim Şurasıdır. Şura kararları tavsiye niteliğindedir.

MEB tabii ki böyle bir tasarrufa gidebilir fakat bunun bazı sonuçları var örneğin Öğretmen sayıları etkilenir Norm kadrolar değişir... Böyle bir değişikliği şahsen biz şu günlerde beklemiyoruz. Kaldı ki 35 saatlik uygulama başlayalı çok az bir zaman oldu ve 8.sınıflarda bu yıl ilk kez uygulanacak. Bu kadar kısa sürede bu kadar köklü değişiklikler yapmak akıl karı değil. Bugünlerde okullar açılacakken böyle bir değişikliğe gidilebileceğine ihtimal vermiyoruz. Ama burası Türkiye ve hiç de belli olmaz diyelim. TTKB'den bu karar çıkana kadar bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekir. Bir eğitimci olarak 30 saate dönüşün doğru olacağını özellikle de ikili eğitim sistemi kaldırılıncaya kadar bunun gerekli olduğunu söylemek isterim. Ama bunun sonuçlarının da iyi hesaplanması ve mağduriyet yaratılmadan çalışma yapılması gerekir.

Maksut BALMUK

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.