Hüseyin Turan’dan Milli Eğitim Bakanı’na ‘kekeme öğretmen’ yanıtı

Hüseyin Turan’dan Milli Eğitim Bakanı’na ‘kekeme öğretmen’ yanıtı

Hüseyin Turan’dan Milli Eğitim Bakanı’na ‘kekeme öğretmen’ yanıtı

Sanatçı Hüseyin Turan, donanımlı olsalar bile kekemelerin öğretmenlik yapamayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, Twitter’dan yanıt verdi.

Özer’in, öğretmenlik mülakatlarında bazı adaylara haksızlık yapılarak düşük puan verildiği ve kimi cemaatlere öncelik tanındığı iddialarına karşılık, “Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım” sözlerinin yer aldığı bir haberi alıntılayan Hüseyin Turan, cevabında şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmenlik belgem bile var, nasıl ders anlattığımı kanıtlarım isteyene.”

Turan’ın Bakan Özer’e verdiği bu yanıt, 2 saat içinde yaklaşık 4 bin Twitter kullanıcısı tarafından beğenildi.

Turan, geçmişte kekemeliğiyle ilgili bir soruya, şakayla karışık, “Fındık yedim geçti, bol bol fındık yiyiniz. Ben kekemelik tedavisi olmadım, gerek de duymadım. Benim mesleğime, türkü söylememe engel olmuyor ayrıca bana bir ayrıcalık kattığına da inanıyorum.

Kızım doğduktan sonra biraz daha dikkat etmeye başladım, akıcı ve hızlı hale geldi ama geçmedi” şeklinde yanıt vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.