İstanbul'da Öğretmen Açığı Çığ Gibi Büyüyor!

İstanbul'da Öğretmen Açığı Çığ Gibi Büyüyor!

İstanbul'da öğretmen açığı her geçen yıl daha da artıyor...

İl içi atamaların ardından il dışı atamalar da yapıldı. İl dışı atamalarda İstanbul'a her yıl önemli sayıda öğretmen gelirdi. Fakat bu yıl beklenildiği gibi olmadı.

Doğu illerine atanan öğretmenlerin sözleşmeli olmalarından dolayı il dışı tayinlerde İstanbul'a gelen öğretmen sayısı çok düşük sayılarda kaldı. Çünkü sözleşmeli öğretmenlerin tayin hakkı yoktu. Bu da zaten en fazla açığın olduğu il olan İstanbul'da öğretmen açığı problemini iyice gün yüzüne çıkardı. İstanbul'un birçok okulunda ücretli öğretmen sayısıyla kadrolu öğretmen sayısı neredeyse eşit hale geldi.

Özür grubu atamalarından sonra İstanbul'daki öğretmen açığının daha da artması bekleniyor.

Peki MEB İstanbul'daki öğretmen açığı problemini nasıl çözecek?

Öğretmen atamalarını sözleşmeli hale getiren MEB, son yıllarda ilk atamaları doğu ve güneydoğu illerine yaptı. Diğer bölgelere çok az sayıda öğretmen ataması gerçekleştirdi.

Bu yöntemle doğu ve güneydoğu illerinde öğretmen açığı problemi çözülürken, İstanbul'daki öğretmen açığı arttı.

MEB bu yıl ilk atamada önceliği İstanbul'a vermelidir. İstanbul'daki öğretmen açığı problemini çözmenin tek yolu önümüzdeki birkaç yıl boyunca öğretmen atamalarının önemli bir kısmını İstanbul'a ayırmaktır.

Mebpersonel.com olarak aldığımız bilgilere göre de ilk atamada bu sefer İstanbul'a da kontenjan ayrılacak. İstanbul'a yapılacak atama sayısının çok fazla olması gerekiyor ki öğretmen açığı problemi bir nebze de olsa giderilsin.

Yoksa yaşam şartları, kalabalık sınıflar ve yüksek kiralar derken İstanbul öğretmen bulamaz hale gelebilir...

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.