İstanbul'da Yarın Okullar Tatil! Vasip Şahin Açıkladı

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil! Vasip Şahin Açıkladı

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil Mi? Okullara kar tatili var mı? 18 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullara kar tatili var mı? Eğitime ara verilip kar tatili olacak mı? Yoğun kar yağışı İstanbul'da okulları tatil ettirir mi? Valilik son açıklamasında ne dedi? İstanbul okullara kar tatili haberiyle ilgili detaylar Mebpersonel.com'da... Vasip Şahin Açıkladı...

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil Mi? Okullara kar tatili var mı? 18 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullara kar tatili var mı? Eğitime ara verilip kar tatili olacak mı? Yoğun kar yağışı İstanbul'da okulları tatil ettirir mi? Valilik son açıklamasında  ne dedi? İstanbul okullara kar tatili haberiyle ilgili detaylar... Vasip Şahin Açıkladı...

İSTANBUL'DA OKULLARA KAR TATİLİ. OKULLAR 18 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ İÇİN 1 GÜN TATİL EDİLDİ.

Vasip Şahin ‏@vasipsahin  1 dk.1 dakika önce
++herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

 Vasip Şahin ‏@vasipsahin  1 dk.1 dakika önce
Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden++

İstanbul Valiliği, Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 18.01.2016 Pazartesi günü ara verilmiştir açıklamasını yaptı.

Öğretmenlerin Buluşma Noktası Olan Facebook Sayfamızı Beğenerek Sizlerde Öğretmenler İle Buluşabilirsiniz.

Öğretmenlerin Buluşma Noktasına Katılmak İçin klayınız

İstanbul İl Milli Eğitim Müdüründen Kar Tatili Açıklaması


İstanbul Valiliğinden Bugün Yapılan Uyarılar


İstanbul Valiliği, Pazar gecesi şehri etkisi altına alması beklenen kar yağışıyla ilgili vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça vatandaşların, özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtilerek, araçlarda kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiği ifade edildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre, İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, kar yağışının aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olması tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Olumsuz hava şartlarıyla ilgili İstanbulluları uyaran valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla dışarı çıkmaması gerektiğini bildirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılan yazılı açıklamada, "Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Okullara Kar Tatili Olan İller (18 Ocak Pazartesi) TIKLAYINIZ




İstanbul'da kar beklentisi nedeniyle 4 bin 450 kişi görevlendirildi

İstanbul'da bu geceden itibaren beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 5 bin 450 personel görevlendirildi. İETT yarın için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri de sıkılaştırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte bu geceden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği için alarm durumuna geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin verilerine göre kentin bu geceden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldığı ve AKOM'un ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçtiği kaydedilen açıklamada, yol bakım ve altyapı koordinasyon, itfaiye, zabıta, sağlık ve sosyal hizmetler, park bahçe, yeşil alanlar, destek hizmetleri daire başkanlıkları, İETT, İSKİ, atık yönetimi, trafik, kırsal hizmetler destek, veteriner hizmetleri müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım AŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ ve sorumlu müdürlerin AKOM yönetim masasında 24 saat esasına göre görev yapacağı aktarıldı.

Belediyenin karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm araçlar, araç takip sistemiyle anlık olarak AKOM'da takip edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan 'traktör kar kürüme ekipleri' muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araçla sürekli ulaşıma açık tutulacak. İETT, pazartesi günü için ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırılacak. Buzlanma erken uyarı sistemiyle ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak."

Açıklamada, depolarda tuz ve solüsyonların hazır bekletildiği, kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekicinin görev alacağı, ayrıca ilçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ekip bulunacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.