İstanbul Valiliğinden Kar Yağışı Uyarısı (Okullar Tatil Olur Mu)

İstanbul Valiliğinden Kar Yağışı Uyarısı (Okullar Tatil Olur Mu)

İstanbul Valiliğinden Kar Yağışı Uyarısı. İstanbul'da okullar tatil olur mu? Yarın kar tatili olur mu? 18 Ocak Pazartesi

İstanbul Valiliğinden kar yağışı uyarısı geldi. Peki yarın okullar tatil olur mu? 18 Ocak Pazartesi okullara kar tatili yapılır mı? 18 Ocak Pazartesi İstanbul Okullara Kar Tatili Detayları haberimizde...

İstanbul Valiliği, Pazar gecesi şehri etkisi altına alması beklenen kar yağışıyla ilgili vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça vatandaşların, özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtilerek, araçlarda kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiği ifade edildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre, İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, kar yağışının aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olması tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Olumsuz hava şartlarıyla ilgili İstanbulluları uyaran valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla dışarı çıkmaması gerektiğini bildirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılan yazılı açıklamada, "Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.



Peki 18 Ocak Pazartesi günü okullara kar tatili olur mu?

Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Önceki günlerde olduğu gibi yine valiliğin konuyla ilgili toplantı yapmasını ve toplantıdan sonra okullara kar tatiliyle ilgili karar vermesini bekliyoruz.


Mebpersonel.com olarak konuyu yakından takip ederecek gün boyu sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.