MEB Bütçesi ve Öğretmen Atamaları Bu Hafta Görüşülecek

MEB Bütçesi ve Öğretmen Atamaları Bu Hafta Görüşülecek

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?MEB Bütçesi ve Öğretmen Atamaları Bu Hafta Görüşülecek. Ayrıntılar haberimizde

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?MEB Bütçesi ve Öğretmen Atamaları Bu Hafta Görüşülecek. Ayrıntılar haberimizde
 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler bu hafta da sürdürülecek.

TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerin son hafta takvimi şöyle:

-18 Aralık Pazartesi yedinci tur: Avrupa Birliği Bakanlığı, Turk Akreditasyon Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Olcme, Secme ve Yerlestirme Merkezi Baskanlıgı, Yuksekogretim Kurulu, üniversiteler (110 butce ve 108 kesin hesap).

-19 Aralık Salı sekizinci tur: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kucuk ve Orta Olcekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanlıgı, Turk Standartları Enstitusu, Turk Patent Enstitusu, Turkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastırma Kurumu, Turkiye Bilimler Akademisi, Turk Patent ve Marka Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tutun ve Alkol Piyasası Duzenleme Kurumu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Mudurlugu, Devlet Su Isleri Genel Mudurlugu, Meteoroloji Genel Mudurlugu ve Turkiye Su Enstitusu.

20 Aralık Çarsamba dokuzuncu tur: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Mudurlugu, Yuksekogrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir Idaresi Baskanlıgı, Kamu Ihale Kurumu, Ozellestirme Idaresi Baskanlıgı, Kamu Gozetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, 2018 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanunu Tasarısının 1-2-3-4-5-6-7-8'inci maddelerinin oylanması.

21 Aralık Persembe: 2018 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanunu Tasarısının 15'inci maddesine kadar (15'inci madde dahil) oylanması. 2016 Yılı Merkezi Yonetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının maddelerinin oylanması.

Meclisin bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak. Son gün, 2018 Yılı Merkezi Yonetim Butce Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yonetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının açık oylaması yapılacak.

Son gün, siyasi parti grupları ve Hükümet adına yapılacak konuşma süresi 60'ar dakika, tasarı üzerinde lehte ve aleyhte yapılacak konuşmalar ise 10'ar dakika olacak.

2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı, 16 Ekim 2017 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulmuştu.

Tasarının Plan ve Bütçe Komisyondaki müzakereleri, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla 24 Ekim 2017'de başladı. Bütçe tasarısı, 21 birleşim ve 225 saat görüşmenin ardından bir ayın sonunda, 24 Kasım 2017 tarihinde komisyonda kabul edilmişti.

2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulundaki müzakereleri ise 11 Aralık 2017 günü başlamıştı.

Coşkun Ergül

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.