MEB'in Atayamama Sorunu Öğretmenler Tepkili

MEB'in Atayamama Sorunu Öğretmenler Tepkili

MEB'in Atayamama Sorunu Öğretmenler Tepkili

Ülkemizde “eğitim” denildiğinde yıllardır akla gelen en büyük sorunların başında ne yazık ki ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU ya da bu öğretmenlerimizin ifadesiyle ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU gelmektedir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitelerimizin eğitim fakültelerinden yeni mezun olan öğretmenler ile yıllardır atamasının yapılmasını bekleyen yüz binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın atama yapmasını bekliyor. Aslında bu yıl atama bekleyen öğretmenler için süreç olumlu bir şekilde başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 3 Mart 2022 tarihinde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada “atama yapılmayacağına dair spekülasyonları ortadan kaldıralım, bu yıl içerisinde atama kesinlikle yapacağız, gençlerimizi çok bekletmeyeceğiz” ifadesini kullandı. Bu açıklama atama bekleyen öğretmenlerde büyük bir mutluluk yarattı. Bakan Özer, bu programdan sonra katıldığı 4 farklı programda daha kesinlikle atama yapılacağını, çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Ancak atama yapılacağını söylediği ilk günden bu yana 66 gün geçmiş olmasına rağmen henüz hiçbir somut gelişmenin olmaması atama bekleyen öğretmenlerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

Öğretmenler Tepkili

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in net bir şekilde atama olacağını ifade etmesine ve mayıs ayına girilmiş olmasına rağmen atama duyurusunun gelmemiş olması atama bekleyen öğretmenler cephesinde tepkiye neden olmuş durumda. Kendilerine verilen atama sözünün tutulmasını isteyen öğretmenler hem sosyal medyada hem de görüştükleri yetkililere karşı tepkilerini göstermeye başladı. Twitter üzerinde sık sık etkinlik yapan atama bekleyen öğretmenler ülke gündemine girmeyi ve tepkilerini yetkililere göstermeyi sürdürüyor.

MEB Personel İnstagrama katılıp konu ile ilgili en güncel ve hızlı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz Ve sohbet bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

MEB PERSONEL İnstagram KANALI İÇİN: TIKLAYINIZ

Peki Rakamlar Ne Diyor?

Ülkemizde şu an yaklaşık 700 bin öğretmenin mezun olmuş bir şekilde atama beklediği tahmin ediliyor. Yapılan son sınav olan 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) yaklaşık 400 bin öğretmen başvurmuş, bunların yaklaşık 377 bini Eğitim Bilimleri Sınava girmiş bulunuyor. Sadece 2021 yılında sınava girmiş öğretmenlerin sayısı bile İzlanda, Andorra, Faroe Adaları, Lihtenştayn, Cebelitarık gibi birçok ülkenin nüfusunu geride bırakmış durumda. Türk Eğitim Sen’in verilerine göre ülkemizde 77 ilde kadro açığı 115 bin 93’e ulaşmış durumda. Bu açığın 85 bin 513’ü ücretli öğretmenler aracılığıyla doldurulmaktadır. Daha da kötü olan nokta ise bu ücretli öğretmenlerin yalnızca 34 bin 445’i eğitim fakültesinden mezun olmuş kişilerdir. Atama bekleyen öğretmenler, ücretli öğretmenliğin zaruri haller dışında uygulanmamasını, bir istihdam şekli olarak kabul edilmemesini ve boş olan kadrolara KPSS’ye girmiş atama bekleyen öğretmenlerin atanmasını istiyor. Zira eğitimle ilgisi olmayan birçok bölümden mezun olmuş kişilerin ücretli öğretmenlik yapması aslında büyük harcamalar yapılan eğitim sistemine büyük zararlar vermektedir.

Sayısı her yıl biraz daha artan atama bekleyen öğretmenler sorunun bir an evvel çözülmesi, hiç şüphe yok ki eğitim kalitesini de önemli ölçüde artıracaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.