Meclis Genel Kurulu'nda 2020 Öğretmen Atamaları Görüşülüyor

Meclis Genel Kurulu'nda 2020 Öğretmen Atamaları Görüşülüyor

Meclis Genel Kurulu'nda 2020 Öğretmen Atamaları Görüşülüyor

Meclis Genel Kurulu'nda 2020 Öğretmen Atamaları Görüşülüyor.  2020 yılı öğretmen atamaları meclisin gündemine oturdu. MEB bütçesi ile ilgili görüşlerini kürsüde dile getiren milletvekillerinin gündemi öğretmen atamaları oldu. İşte Meclis Genel Kurulu'nda konuşmalarını yapan milletvekillerinin o demeçleri:

 

Adana Mv. 
@ikoncuk
:

2020 yılında 20 bin öğretmen atanacağını Sayın Fuat Oktay açıklamıştı. Sayın Bakanımın bu 20 bin konusunda hiç açıklama yapmadığını görüyorum yani 20 bin rakamını Sayın Ziya Selçuk hiç telaffuz etmedi.

Bundan dolayı bir umudum var, acaba Sayın Bakanın bu 20 bini 50 bin, 60 bin yapma, yaptırma şansı mı var, böyle bir umudu mu var? Ya da bu 20 bin rakamı, Sayın Ziya Selçuk'u herhâlde çok rahatsız etmeli ki 20 bin rakamını telaffuz etmiyor.

Bu, tabii, Millî Eğitim Bakanının zor telaffuz etmesi gereken bir rakam. Çünkü 100 bin norm kadro açığı olacak, 700 bin öğretmen atama bekleyecek ve siz 20 bin atama yapacağınızı yüzünüz kızarmadan bu kürsülerden ilan edeceksiniz; bu, kabul edilemez.

Onun için, ben, bu rakamın mutlaka artırılması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda mutlaka Millî Eğitim Bakanının da bir an önce... Bu açıklamayı Millî Eğitim Bakanı yapmalı ya, Fuat Oktay değil. Millî Eğitim Bakanının bu konuda..

Az önce milletvekilimizin biri dedi: "Çocuklar atanamamaktan değil, meraktan ölecekler." Vallahi doğru. Hâlâ kaç öğretmen atanacağını şu anda netleştirmiş değil, Bakan netleştirmiş değil; Fuat Oktay'ın söylemesi bizi bağlamıyor.

Ak Parti Mv. 
@tasar_cemal
:

2002 yılından bu yana atanan öğretmen sayımız, mevcut öğretmen sayısının yüzde 69'udur. Bu, aynı zamanda genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduğumuzun ifadesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.