MHP'den Bilişim Öğretmenlerine ve Tüm Atanamayan Öğretmenlere Destek

MHP'den Bilişim Öğretmenlerine ve Tüm Atanamayan Öğretmenlere Destek

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Bilişim Öğretmenliği öğrencileriyle partisinin Trabzon il merkezinde bir araya geldi.


Öğrencileri tek tek dinleyen Aydın, Atanamayan Öğretmenler konusunu yakından bildiğini ve takip ettiğini belirterek, bilgisayar ve bilişim alanının öneminin her geçen gün daha da artığını ifade etti.

MHP olarak kamuoyuna açıkladıkları seçim beyannamesi kapsamında atanamayan bütün öğretmenleri kademeli olarak atamayı vaat ettiklerini bildiren Koray Aydın, “içinde bulunduğumuz bilgi ve iletişim çağında, bilişim alanının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bilgisayar teknolojisini yakından takip edecek, geleceğin bilişim teknolojileriyle barışık nesillerini yetiştirecek eğitimcilere öncelik ve destek verilmesi şarttır” dedi.

Danışmanlarıyla öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini ayrıntılı olarak değerlendiren MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, sürecin takip edilmesi ve öğrencilerden ayrıntılı rapor alınması yönünde danışmanlarına talimat verdi.

MHP’NİN VİZYONU; TÜRKİYE’Yİ BİLİŞİMDE LİDER ÜLKE YAPMAKTIR

Bilişim öğretmenlerinin önündeki bütün engellerin kaldırılması gereğine dikkat çeken Koray Aydın, Ar-Ge’yi ilk kuran ve “2023’te Lider Ülke, 2053’te Süper Güç” vizyonunu 1999’da ortaya koyan MHP’nin Türkiye’yi bilişim alanında da Lider Ülke ve Süper Güç yapmayı hedeflediğini kaydetti.

Ülkedeki bilgisayar, akıllı telefon ve internet abonesi sayısının her geçen gün arttığına işaret eden MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, sadece öğrencilerin değil, bütün dünyanın bilişim eğitimine ihtiyacı olduğunu ifade ederek, MHP olarak iktidara gelmeleri halinde bilişim alanına öncelik vereceklerini söyledi.

BİLİŞİM ÖĞRETMEN ADAYLARI, DEVLETTEN İLGİ VE KADRO BEKLİYOR

Devletten ilgi ve atama bekleyen Bilişim Öğretmenliği öğrencileri, mezun oldukları gün karşılaşacakları sorunları öngörmek suretiyle şimdiden destek arayışına giriştiklerini ifade ederek, başta Fatih Projesi olmak üzere, devletin 2023 vizyonu ve bir çok yazılı hedefte bilişim alanına özel atıf yapıldığını belirttiler.

Devlet yetkililerinden atama ve destek beklediklerini ifade eden öğrenciler, lisans mezunu bilişim öğretmenleri boşta gezerken daha az eğitim düzeyine sahip kişilerin ücretli öğretmen ve Halk Eğitim Merkezi kadrolarında usta öğretici olarak görev verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Kaynak: korayaydin.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.