Milli Eğitim Bakanı AA editör masasında öğretmen atamaları ile ilgili net konuştu: atama olacak.

Milli Eğitim Bakanı AA editör masasında öğretmen atamaları ile ilgili net konuştu: atama olacak.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer bugün saat 10.00'da katıldığı AA Editör Masasında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Öğretmen atamaları ne zaman olacak?

Bizim öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin en değerli varlıkları. 2000'li yıllarda sistem içerisinde 500 bin öğretmen varken bu yıl 12 milyon öğretmenden bahsediyoruz. Bu öğretmenlerimizin %60'ı kadın öğretmenlerimiz.

Öğretmenlerimiz müsterih olsunlar atamalar devam edecek. Atayacağımız öğretmenlerde okul öncesi oranı fazla olacak. İstanbul'da sıkıntımız var son atamada İstanbul'a ağırlık verdik. Yine bu atamada da ağırlık İstanbul'da olacak. İstanbul'a özel odaklandık hem eğitim olanakları hem de okul olanakları vs. Öğretmen atamaları olacak. Bunlar sadece benim kanaatim değil. Milli Eğitim Bakanı olarak kabinede Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden böyle bir açıklama yapmamız mümkün değil. Takvimini tüm hazırlıklar bittiği zaman Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Öğretmenlerimiz rahat olsunlar öğretmen ataması olacak 2022-2023 yılına da bunu yetiştireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.