Milli Eğitim Bakanı Sn. Özer, ek yerleştirme yapacak mı? Sınırda kalan öğretmenlerimizin beklentisi yüksek

Milli Eğitim Bakanı Sn. Özer, ek yerleştirme yapacak mı? Sınırda kalan öğretmenlerimizin beklentisi yüksek

2022 yılında yapılan öğretmen atamalarında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılmalıdır

Ocak 2022'de 15 bin ve 1 Eylül 2022 tarihinde 20 bin olmak üzere toplamda 35 bin öğretmen ataması 2021 Kpss puanıyla gerçekleştirildi.

1 Eylül tarihinde yapılan öğretmen atamasında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması süreci henüz bitmeyen adayların da tebliğ durumu gerçekleştikten sonra boş kalan kontenjanlar belli olacak.

Özel eğitim bölümünde baraj puanının 60 olması hasebiyle 300 küsür kontenjan boş kalmış durumda. Bunun mahiyetinde çeşitli sebeplerle yerleşmeyen veya yerleşemeyen adayları da eklediğimizde belli bir kontenjanın boş kalması, bu kontenjanlara ise ek yerleştirme yapılması beklentisi yüksek.

Sendikaların da desteğiyle her yıl olagelen bu sürecin bu sene de yapılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Bir öğretmenin on binlerce öğrencinin hayatına dokunabileceği' düşüncesi bilincinde hareket ederek ek yerleştirme yapması elzemdir.

Maliye Bakanlığı hali hazırda 20 bin öğretmen ataması bütçesini Milli Eğitim Bakanlığına ayırdı. Sınırda kalan öğretmenlerimiz konu hakkında ciddi bir beklenti içerisinde. Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'in konu hakkında açıklama yapması, öğretmenlerimizin kafalarında oluşan soru işaretlerini gidererek, en yakın zamanda gerekli şartlar oluştuğunda pek çok öğretmenimizin ve on binlerce öğrencinin geleceğini etkileyecek 'Buton' a bir kez daha basılması, şüphesiz güzel ve değerli bir adım olacaktır.

YASİN GÖRMÜŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.