Müzik öğretmenlerine atama talebi

Müzik öğretmenlerine atama talebi

Müzik Eğitimcileri Derneği, Milli Eğitim Bakanlığına müzik öğretmenlerinin atamalarına ilişkin önerilerini iletti

 Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), Milli Eğitim Bakanlığına müzik öğretmenlerinin atamalarına ilişkin önerilerini iletti.

Derneğin Genel Başkanı Refik Saydam, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde müzik öğretmenlerinin ve eğitimcilerinin haklarını savunmaya, istek ve önerilerini ilgili makamlara ulaştırmaya çabaladıklarını belirtti.

Kendilerine gelen talepler doğrultusunda, ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin Bakanlığa önerilerini gönderdiklerini bildiren Saydam, 2014 atama döneminde, müzik öğretmenlerine önceki yılın eksikliğini de kapatacak biçimde kontenjanın ayrılmasını istediklerini kaydetti.

Saydam, Bakanlığa ilettikleri talepte şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği gibi 2013 atama dönemlerinde ek atamalar da dahil olmak üzere 197 müzik öğretmeni ataması yapılmıştır. 2014 Şubat'ında müzik öğretmenliği alanında yapılan 223 atama bu yetersizliği telafi edememiştir. 2014 Ağustos atama döneminde, okullarımızdaki öğretmen gereksinimi ve atama bekleyen çok sayıda genç arkadaşımızın da olduğu göz önünde bulundurularak yeni atanan müzik öğretmeni sayısını (şubat ayı ile birlikte) bin 500'e çıkaracak ölçüde kadro ayrılmasını meslektaşlarımızın, velilerimizin ve merkez yönetim kurulumuzun acil istemi olarak bilgilerinize iletirim."

Müzik öğretmenlerine atama talebi



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.