Müzisyenlerden öğretmen atamaları için eylem

Müzisyenlerden öğretmen atamaları için eylem

İZMİR Müzisyenler Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, yeni eğitim öğretim yılında 1500 müzik ve 1500 resim öğretmeni atanması için oturma eylemi yaptı.

 Konak Meydanı'nda saat 19.00'da bir araya gelen İzmir Müzisyenler Derneği üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, okullarda yeteri kadar resim ve müzik eğitimine önem verilmediğini belirtti. Gruptakiler, yeni eğitim öğretim yılında 1500 müzik ve 1500 resim öğretmeni atanması için oturma eylemi yaptı. Şarkı söyleyip resim yapan eylemcilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Grup adına açıklama yapan İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, "Bizler, özelde müzik ve resim alanında, genelde ise bir bütün olarak güzel sanatların eğitim sistemimizde hak ettiği yeri bulmasını istiyoruz. Sanatın yaşamı güzelleştirici ve insanları birleştirici özelliği ile insan olma bilincine yaptığı katkıyı düşünerek, hayatımızda sanatın daha etkin olmasını istiyoruz. Üniversitelerde müzik öğretmenliği ve güzel sanatlar bölümlerinde müzik ve sanat eğitimi aldıktan sonra sanatımızı öğretmen olarak gelecek nesillerle buluşturmak istiyoruz. Bu sebeple okullarda müzik ve sanat eğitiminin daha nitelikli bir hale gelmesi için 1500 müzik ile 1500 resim öğretmeninin atanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz" dedi. Grup üyeleri basın açıklamasından sonra oturma eylemine son vererek olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.