Neden 47 bin öğretmen atamıyorsunuz?

Neden 47 bin öğretmen atamıyorsunuz?

MEB'in 2015 yılı için sadece 37 bin adet izni olmasına rağmen, '47 bin atama yapılacak' açıklamalarına ses çıkarılmamasının yanlış olduğunu belirtmiştik.

Neden 47 bin öğretmen atamıyorsunuz? serzenişi haklıdır

 Bir kamu kurumunun, 2015 yılında kaç kadroya atama yapabileceği, kanunlarla belirlenmektedir.
MEB, 47 bin kadro ihdasına dair Kanun teklifini Meclise sunduğunda bu ayrıntıya dikkat çekmiştik.

Ancak buna rağmen hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de Milli Eğitim Bakanı Nabi Av, seçim öncesinde 47 bin kadro için ilana çıkacağız diyebilmiştir.

Seçim sonrasıyla birlikte daha gerçekçi açıklamalar yapılmaya başlanmıştır. Örneğin Bakan Avcı, dün yaptığı açıklamada ""Ağustos ayı içerisinde yapacağız. 47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar bütün kamu kuruluşlarına bütçe kanunları çerçevesinde yasayla ihdas edilir. Bizim de ihtas edilmiş olan kadrodan 37 bininin bu yıl kullanılacağına dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de ihtas edilmiş kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında inşallah kullanacağız" demiştir.

Şuan için, kanunlarla MEB'e tahsis edilen atama izni sayısı 37 bindir. Bu atama izni sayısının ihdas miktarına eşit 47 bin olabilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir.

Hali hazırda bir hükümet olmadığı ve Meclis 1 Ekime kadar tatil olduğu için bu önerinin gerçekleşme şansı da çok azdır.

 Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.