O öğretmenlere "kadro" verilecek mi?

O öğretmenlere "kadro" verilecek mi?

PİKTES öğretmenlerinin kadro talebi karşılığını bulabilecek mi?

Piktes öğretmenleri kadro talep ediyor. Peki PİKTES öğretmenlerinin kadro talebi karşılık bulacak mı? Detayları haberimizde açıklıyoruz. 

Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, kadro mağduriyetinin giderilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrı yapan Bulut, kısa adı PİKTES olan "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi"nin, geçici koruma altındaki çocukların, ülkemizde eğitime erişimleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim projesi olduğunu kaydetti.

İŞ KANUNU’NA GÖRE ÇALIŞIYORLAR

Öğretmen ataması için gereken şartları yerine getiren, Kamu Personeli Seçme Sınavı, mülakat ve güvenlik soruşturması ile atanan 4 bin PİKTES öğretmeninin gelecek kaygısı yaşadığını belirten Bulut, "Sınıf öğretmenliği, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, Arapça, psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü" mezunu olan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında 4 yıldır İş Kanunu’na göre çalıştığını bildirdi.

KADRO TALEPLERİ KARŞILANMALI

Özlük haklarında işçi, diğer haklarda kamu görevlisi sayılan öğretmenlerin geçici çözüm değil, kalıcı istihdam istediğini kaydeden Bulut, “PİKTES öğretmenleri, işçi öğretmen olarak değil, kadrolu öğretmen olarak görev yapmak istemektedir. PİKTES öğretmenlerinin haklı kadro talebi karşılanmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.