Öğretmen Adaylarıyla İlgili Yapılan ''Bilinçli Karalama Kampanyası'' Kabul Edilemez

Öğretmen Adaylarıyla İlgili Yapılan ''Bilinçli Karalama Kampanyası'' Kabul Edilemez

Meb Personel Olarak Diyoruz Ki Öğretmen Adaylarıyla İlgili Yapılan ''Bilinçli Karalama Kampanyası'' Kabul Edilemez

Mebpersonel.com: Öğretmen Adaylarıyla İlgili Yapılan ''Bilinçli Karalama Kampanyası'' Kabul Edilemez

Mebpersonel.com olarak yıllardır bu sektörün içerisinde olan bir site olarak bu sabah haber sitelerine servis edilen bilinçli haberler ile ilgili açıklama yapma gereği duyuyoruz.

YÖK ve MEB arasındaki plansızlık nedeniyle önemli miktarda öğretmenlik mezunu arkadaşımız açıkta kalmıştır. Bu sayılar artık yüz binlerle ifade edilmektedir. Üniversite eğitimini başarıyla tamamlamış bu arkadaşlarımız, öğretmenlik diplomalarını da aldıkları için öğretmen olmanın gerekliliklerini taşımaktadırlar. Fakat mezun sayısı ile yapılan atama sayısı arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır. Bu yüzden de atama bekleyen öğretmen sayısı her yıl daha da artmaktadır.

Burada yapılması gereken öncelikle üniversitelerdeki öğretmenlik kontenjanlarını düşürmektir. Diğeri ise atama sayısını artırmaktır.

2017 Şubat ayına gelinmesine rağmen atama duyurusu yapılmamıştır. Atama yapılmamasına tepkiler artmış olması sebebiyle burada bir algı operasyonuyla atama bekleyen öğretmenler hakkında karalama kampanyası el altından başlatılmış ve tüm sitelere servis edilmiştir.

Öğretmen olabilmek için üniversite sınavında başarılı olmuş, daha sonra KPSS ve ÖABT gibi sınavlara girmiş, üstüne mülakata tabi tutulmuş ve ücretli,sözleşmeli, kadrolu gibi ayrıştırılmıış bu arkadaşlarımız hakkında bir da ''Bunlar başarısız, nasıl atayalım biz bunları!'' gibi bir haber servis etmek son derece yanlıştır.

Mebpersonel.com olarak atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.

2017 Şubat ayında öğretmen ataması yapılması şarttır. Atama bekleyen öğretmenlerin niteliği, konudan habersiz 3-5 internet sitesi haberiyle ölçülemez. Burada yapılması gereken, onlara yeterince kadro tahsis etmek ve atamalarını yapmaktır.

Mebpersonel.com olarak bu süreçle ilgili gelişmeleri takip ederek atama bekleyen öğretmenlerden yana haberlerimize devam edeceğimizi bildirmek isteriz.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.