Öğretmen Atama Kontenjanları ve Branş Dağılımları Konusunda Kritik Gün

Öğretmen Atama Kontenjanları ve Branş Dağılımları Konusunda Kritik Gün

2020 Yılı Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı konusunda kritik günler başladı.2020 Yılı Öğretmen atama Kılavuzunun mili eğitim bakanlığı tarafından yayımlanması bekliyor.

2020 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarının Şubat 2020'de yapılacağını duyurarak, ""Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum. Bu ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim. Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" diye konuşmuştu.

ÖĞRETMEN ATAMA 2020 KONTENJANLARI BELLİ Mİ?

2020 Öğretmen atama kontenjanları belli olmadı. MEB tarafından yapılan 2019 öğretmen atamalarında, en fazla kontenjanı 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğine ayırmıştı. Din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 401, rehberlik bin 56, okul öncesi bin 601, özel eğitim bin 2, Türkçe bin 93, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrılmıştı.


2020 ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZU BUGÜN YAYIMLANIR MI ?

2020 Yılında hangi branşta ne kadar öğretmen atanacak merakla beklenirken , gözler milli eğitim bakanlığının yayınlanacak olan 2020 yılı öğretmen atama kılavuzuna çevrildi. Milli eğitim bakanı Ziya SELÇUK'da geçtiğimiz haftalarda konuya açıklık getirerek kılavuzun önümüzdeki haftada yayımlanacağını söylemişti . Öğretmen adayları merakla bu günlerde kılavuzun yayımlanmasını bekliyor ve diğer taraftan öğretmen atama sayısının artırılması için  sosyal medya üzerinden bakanlık yetkililerine seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

MEBPERSONEL.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.