Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Olacak?

 Öğretmen Atamaları Branş Dağılımı Nasıl Olacak?
Dün gece Sn. Bakan Avcı katıldığı a haber canlı yayınında Ağustos Öğretmen Atamaları branş dağılımları hakkında ip ucu verdi. Bakan Avcı'nın açıklamalarına göre branş dağılımlarında öğretmen ihityaçlarındaki yüzdelik oran dikkate alınacak. Yani bir branşta ne kadar öğretmen açığı var ve o öğretmen açığı genel öğretmen açığının yüzde kaçına denk geliyorsa o branşa o oranda 37 Bin Öğretmen atamasından kadro verilecek.

-Öğretmen açığının en fazla olduğu "İngilizce Öğretmenliği" branşına en yüksek kadronun verileceğini söylemek mümkündür.  Bazı branşlardaki öğretmen ihtiyacının da artacağı söyleniyor. Öğretmen ihtiyacındaki artış, o branşın ders saatlerinin artması veya norm/kadro düzenlenmesi ile ilgili bir durumdur. Bu durumda olan branşların İNGİLİZCE, BİLİŞİM, DİKAB, EDEBİYAT, TARİH, SOSYAL BİLGİLER olduğu tahmin ediliyor. Yai bu durumda bu branşların alacağı kadro sayılarının geçmiş yıllara oranla değişeceği düşünülüyor

-Bakan Avcı atamaların en çok doğu illerine yapacağını söyledi. Bu durumda doğuda en çok öğretmen ihtiyacı bulunan SINIF ÖĞRETMENLİĞİ branşında da yine çok atamalar olacağını söylemek mümkündür. Fakat Sınıf Öğretmenliği branşında Norm fazlalığı göze çarptığı için bu branşın Öğretmen atama sayısını etkileyeği de bir diğer iddialar arasında yerini almakta..

-Özellikle takviye kurslara vurgu yapan Bakan Avcı TEOG branşlarına olan alımında Ağustos Öğretmen Atamaları'nda ön planda olacağı düşüncesini destekliyor.

-Ayrıca Bakan Avcı Fatih Projesi ile birlikte Bilişim Öğretmeni istihdamına da vurgu yaptı. Bu durumda Bilişim Öğretmenleri Ağustos Öğretmen Atamaları alımında öne çıkan bir diğer branş öğretmenleri olacak gibi gözüküyor...

Öğretmen ihtiyaçları netleşir netleşmez, Öğretmen atamaları branş dağılımları ile ilgili tahminlerimizi siz atama bekleyen öğretmena adaylarımıza duyurmaya devam edeceğiz...

www.mebpersonel.com
MebPersonel/ÖzelHaber


Bu haberin tüm hakları mebpersonel.com'a aittir. Alınması takdirde " www.mebpersonel.com " şeklinde aktif bağlantı kurulabilir. Aksi durumda yapılan alıntılarda yasal takip uygulanır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.