Öğretmen atamaları için duyuru bekleniyor. Son durum ne?

Öğretmen atamaları için duyuru bekleniyor. Son durum ne?

Öğretmen atamaları için duyuru bekleniyor. Son durum ne?

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER

En son 1 Eylül tarihinde 20 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Bunun ardından 21 Ekim tarihinde 2022 Kpss puanları açıklandı. Buna göre 2023 Kpss puanları açıklanana kadar yapılacak öğretmen ataması duyurularında 2022 Kpss puanı hak sahibi olacak.

2022 Kpss öğretmen atama duyurusu bekliyor. İlk duyumlara göre yapılacak ilk atamada yüklü bir alımın yapılacağı iddia ediliyor. Buna göre minimum 30 bin öğretmen ataması beklentisi var. Tabi bu sayı daha da artabilir. Görüşmeler henüz başlamış değil. Aralık ayının ilk haftası bütçe görüşmeleri kabul edilecek. Bunun ardından ise öğretmen atamalarının netlik kazanmaya başlanması bekleniyor. Mülakatla yapılacak ilk alımda atamaların yarısı İstanbul'a yapılacak.

Adaylar güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması süreci bittikten sonra okullarında öğrencilerine kavuşacak.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin talebi 100 bin öğretmen ataması. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne 100 bin öğretmen ataması yakışır parolasıyla yola çıkan öğretmenlerimiz bu yıl toplamda 100 bin öğretmen atama duyurusuna talipler.

3600 ek gösterge sonrası emekli olacaklar, var olan açık ve 90 bin ücretli öğretmen çalışanıyla Milli Eğitim Bakanlığında oluşan ve oluşacak öğretmen açığına 100 bin öğretmen ataması can suyu olacaktır. Konu hakkında bir an önce duyuru yapılması, öğrencilerine kavuşmayı bekleyen öğretmenlerimizin yerleştirmelerinin yapılması ise elzemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.