Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak ? Bakan Avcı Açıkladı

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak ? Bakan Avcı Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 3t bin öğretmenin bu ay içerisinde atanmasıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Bakan Avcı Öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmen atamaları ile ilgili kafa karışıklığına yol açan durumlara bakan Avcı açıklık getirdi.

Nabi Avcı, 35 bin öğretmen ataması hakkında açıklama yaptı.

Avcı, 35 bin öğretmenin bu ay içerisinde atanmasıyla ilgili soru üzerine Avcı, atamaların bu ay içerisinde yapılacağının altını çizdi. Bakan Avcı, "Onunla ilgili bir kere daha '47 bin' dendi, 37 bin oldu, 10 bin nereye gitti" gibi spekülasyonların olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar tüm bakanlıklara kamu kuruluşlarına bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarını ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığının iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş kadrodan 37 binini bu yıl kullanabileceğine dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de Maliye Bakanlığı kararı doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında kullanacağız"

Avcı, bir gazetecinin "kursiyerlerin tek seferde park yapma ve ehliyet almada yaşanan sorunlarla ilgili sorusu üzerine de "Adaylar zorlanabilirler ama zorlanmaları kendi yararlarınadır. Evet doğru. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız ama böyle olması öncelikle sürücülerimizin lehinedir. Bu zorluğa katlanırsak, daha sonra başka acılara katlanmak zorunda kalmayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.