Öğretmen Atamaları- TBMM Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na Göre  MEB’in Atama Kadro Sayısı

Öğretmen Atamaları- TBMM Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na Göre MEB’in Atama Kadro Sayısı

TBMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 8 Nisan 2015 tarihli Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair

 TBMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 8 Nisan 2015 tarihli Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında Bilgi Notuna göre MEB’e 47 bin kadro ihdasının yapıldığı, 2015 yılı sonuna kadar 35 bin öğretmen ve 2 bin diğer unvanlı personel alımı yapılacağı ifade edilmektedir. TBMM’nin resmi internet sitesinin ana sayfasında bulunan bilgi notuna ulaşmak için bağlantıya tıklayınız.

DEĞERLENDİRME:

1)Resmi Gazetede yayımlanan 6637 sayılı kanunun içeriğinde 47 bin kadro ihdası vardır ancak 35 bin öğretmen ve 2 bin memur atanacağına dair bir madde bulunmamaktadır. Verilen bilgi notu, kanunun ilk haliyle olan kısmını yansıtmaktadır. Kanunda komisyon aşamasında değişiklikler yapılmıştır.

2)Maliye Bakanlığı, atama için MEB’e 37 bin adet kadro verildiğini ifade etmiştir ancak 37 binin nasıl ve ne zaman kullanılacağı konusunda herhangi bir resmi açıklama yoktur.

3)Seçim öncesi yaz ayında 47 bin öğretmen atanacağı ifade edilmiştir. MEB’e 37 bin atama izni verilmişse kalan 10 bine ne zaman atama izni verileceği belli değildir.

4)Yaz ayında dershane öğretmenleri de kadroya geçirilecek. Bu atamalar 37 bin kadrodan mı karşılanacak yoksa ilave atama izinleri mi verilecek? MEB tarafından açıklanmasında fayda vardır.

5)MEB’e 2 bin memur kadrosu verildiğine dair halen bir beklenti var. Bilgi notunu okuyanlar da 2 bin memur alımı yapılacak diye düşünmektedir. Oysaki 2015-1’de MEB memur alımı yapmayacaktır. MEB’in alacağı öğretmen ve memur sayısını resmen açıklamasında fayda vardır.

6)Verilen bilgi notunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilave 600 adet atama izni verildiği belirtilmiştir. Bu konuda da belirsizlik vardır çünkü Bakanlık 2015-1 atamasında atama yapamayacaktır.

Özet; Kanun tasarısıyla MEB’e kadro ihdası yapılmıştır ve MEB’in yaz aylarında öğretmen ataması yapacağı kesindir. Belirsiz olan ve kafa karıştıran husus ise MEB’in 2 memur alımı yapıp yapmayacağıdır. Bizim değerlendirmemiz 37 bin atama izninin tamamının öğretmenlere ayrılacağı yönündedir.


Kaynak:gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.