Öğretmen Atamalarında Merak Edilenler

Öğretmen Atamalarında Merak Edilenler

MEB, 2014-Eylül döneminde 40 bin öğretmen ataması yapacak. Atama kılavuzu ve kontenjanlar için hazırlıklar sürüyor. Öğretmen adaylarının merak ettiği konulara açıklık getireceğiz:

 Taban Puan Kaç Olacak?

2013 Eylül ayında 40 bin öğretmen ataması için bütün branşlarda taban puan 60 olarak belirlenmişti. Yapılan atamaların ardından bazı bölümlerde kontenjanlar boş kalmıştı. Daha sonra 2 defa ek atama yapılmış ve taban puan 50’ye düşürülmüştü. 2014 Eylül öğretmen atamasında kontenjanların boş kalmaması için taban puanın 50 olarak belirlenmesi bekleniyor.

Bazı Branşlar İçin Tercihler Neden Önemlidir?

MEB, 40 Bin öğretmen atamasının ardından boş kalan kadrolar için ek atama yapmaktadır. 25 tercih dışında “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler , ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaklardır.

Birden Fazla Alana Başvuru Yapılabilir Mi!

Mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil eden öğretmen adayları, atanabileceği alan için öngörülenKPSS sonucu esas alınmak üzere sadece bir alana başvuruda bulunabilmektedir. Bu durum bazı mağduriyetlere yol açmaktadır. Felsefe Grubu mezunları hem Felsefe alanına hem de Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanına atanmaktadırlar ancak tercihler sırasında iki alanı da tercih edememektedirler. Felsefe Grubu mezunları, her atama döneminde hangi alanı tercih edecekleri konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Aynı sorun başka alanlarda yaşanmaktadır.

Aday Memurlar Öğretmenliğe Başvuru Yapabilecek Mi?

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda atanacağı alana göre belirlenen taban puan ve üzerinde

puan almış olmak şartıyla; Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen aday veya asıl Devlet memuru olarak görev yapanlar öğretmenlik tercihi yapabilecektir.

Ek Atama Olacak Mı?

Eylül ayında yapılacak 40 bin öğretmen atamasında boş kalan kadrolara ek atama yapılacaktır. Öğretmen adayları, ek atamanın dışında Kasım’da, Şubat’ta, Haziran’da ek atama taleplerini gündeme getireceklerdir. Okul yönetici görevlendirmelerinin ardından öğretmen normlarında büyük değişiklikler olacaktır. 2015 Şubat’ta 10 bin öğretmen alımı yapılması muhtemeldir. 2015- Genel Seçimlerinin öğretmen atamalarına olumlu etkileyeceğini söyleyebiliriz.

GAZETEKAMU / ÖZEL HABER - ZEKİ KARA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.