Öğretmen Ataması Mülakatlarında Geçti Kaldı Düzenlemesi Olacak Mı?

Öğretmen Ataması Mülakatlarında Geçti Kaldı Düzenlemesi Olacak Mı?

Öğretmen Ataması Mülakatlarında Geçti Kaldı Düzenlemesi Olacak Mı?

Öğretmen Ataması Mülakatlarında Geçti Kaldı Düzenlemesi Olacak Mı? Atama bekleyen öğretmenler,atamalarda  KPSS puan üstünlüğü baz alınacak şekilde bir mülakat düzenlemesi yapılmasını talep ediyor. Bu konuda taleplerini yetkililere duyurmaya çalışan öğretmen adayları, mülakat sisteminin 'Geçti-Kaldı' şeklinde olmasını istiyorlar.

İŞTE ÖĞRETMEN ADAYLARININ O TALEP YAZISI

Atama bekleyen öğretmenler olarak diğer sorunumuzda öğretmen atamaları mülakatlarıdır. Biz atama bekleyen öğretmenler, Nisanda yapılacak sözlü mülakatta düzenleme haberini bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ekim ayından beri sözleşmeli öğretmen atamalarına mülakat sistemini getirdi.Bu sistemle atamaların gerçekleşmesinden sonra öğretmenler; mülakatta yüksek puan alsalar dahi atanamadıklarını, komisyonlar arası puan farklılıklarının olduğunu, yıllarca emek verip aldıkları puanların beş dakikada hiçe sayıldığını dile getirdiler. Aylardır yetkililere seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları yaşadıkları bu haksızlık için de bakanlığa bir çözüm önerisi sundular. Mülakatının geçti/kaldı şeklinde uygulanmasını ve geçenlerin KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanmasını talep eden öğretmenler, bakanlıktan gelecek düzenleme haberini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ediyorlar. Öğretmen adayları taleplerini yetkililere şu cümlelerle iletiyorlar: Öğretmenler olarak, hiçbir terör örgütü mensubunun veya sempatizanının devletimize yerleşmesine göz yummayacağımızın bilinmesini isteriz. Tabii ki terör örgütleriyle ilişkisi bulunan adayların öğretmen olmasına izin verilmemelidir. Ancak bunu sağlayalım derken iller arasındaki puanlama belirsizliği yüzünden; vatan millet sevdalısı, eğitim kariyeri olan, nitelikli ve derece yapmış öğretmen adaylarının kontenjan dışına itilmesi 450 bin adayda hükümetine ve bakanlığına karşı güven sarsıntısı yaratmıştır. Öğretmenler olarak biz bu sorunun çözümü olarak güvenlik soruşturmasını öneriyoruz. İlla ki mülakat olacaksa sözlü mülakatın geçti/kaldı şeklinde olması ve geçenlerin yıllarca emek verdiği KPSS puan üstünlüğüne göre sıralanması; hem yıllarca boğazımızdan kısıp emek verdiğimiz sınavımızı heba etmeyecek hem de iller arasındaki puanlama farklılığının önüne geçerek şans faktörünü azaltacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.