Öğretmenlere büyük müjde! Milli eğitim bakanlığından açıklama…

Öğretmenlere büyük müjde! Milli eğitim bakanlığından açıklama…

Bu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğretmenler depremden önce görev yerlerine dönebilecekler.

Bakanlığın açıklamasına göre, 6 Kasım 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle yerlerinden edilen öğretmenler eski görev yerlerine dönebilecek…

Öğretmenleri sevindiren geri dönme hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Kasım 2023'teki Kahramanmaraş depremi nedeniyle yerlerinden olan öğretmenlere eski görev yerlerine dönme hakkı verecek. Merkezi Kahramanmaraş olan depremin ardından 6785 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde durum ilan edildi. Bu kapsamda bu illerde görev yapan öğretmenlerin görev yerleri mazeretlerine göre değiştirilmiştir.

Süre şartı olmayacak!

Deprem sonrası görev yerini değiştiren öğretmenler, daha önce çalıştıkları ildeki eğitim kurumlarına herhangi bir şart aranmaksızın başvuru yapabilecek.

Başvurular 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 7 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Randevular, etkilenen 10 ildeki kontenjan limitlerindeki hizmet puanına göre yapılacak. Yeni kadrolara atanan öğretmenlerin giriş süreci 14 Haziran'dan itibaren başlayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.