Öğretmenlerin göreve başlaması için yasağın kalkması gerekiyor?

Öğretmenlerin göreve başlaması için yasağın kalkması gerekiyor?

18 MARTTA ATANAN ÖĞRETMENLERİN KARARNAMELERİ NE ZAMAN VERİLECEK ? ŞEHİRLERE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞININ BİTMESİ Mİ BEKLENECEK?

18 Martta ataması gerçekleştirilen ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle kararnameleri verilmeyen dolayısıyla göreve başlatılmayan 20 bin öğretmene ne zaman müjde verileceği hala belirsizliğini sürdürüyor. Son atamalarda atama gerçekleştirildikten sonra öğretmenler güvenlik soruşturmasından geçip göreve başlayabiliyorlardı.

Ancak güvenlik soruşturması kaldırıldı ve 18 martta atanan öğretmenler planlarını buna göre yaptılar. Çoğu öğretmen çalıştıkları yerden ayrıldı. Martta kararnameleri verilmeyen öğretmenler mağduriyetlerini sosyal medya aracılığı ile duyuruyorlar ve bir müjde bekliyorlar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Martta atanan öğretmenlerle ilgili kararnamelerin ancak okulların açılması ile verileceğini söylemişti MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bir çalışma olduğunu söylemiş kararname bekleyen öğretmenleri heyecanlandırmıştı.

Yeni yaşanan gelişmede okulların Eylül ayında açılacağı v.e bu dönemin kapandığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen duyurdu.

Kararname bekleyen öğretmenler için beklenmedik bir durum oldu Haziran ayında okulların açılıp kararnamelerinin verileceğini düşünüyorlardı. Sosyal medya aracılığı ile yeniden yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar .

Öğretmenlerin  70’i Şehirlere girişler yasak giden iller ve bu şehirlere gireneler 14 gün karantinada kalıyor. 

Görünen Eylül ayı beklenmeyecek ve  şehirlere giriş – çıkış yasağının kalkması beklenecek daha sonra kararname bekleyen öğretmenlerin atandıkları yerlere gidip kararnamelerin gelmesi ve görevlerine başlanması sağlanacak.

www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.