Okul Öncesi Alan Sınavı Getirildi

Okul Öncesi Alan Sınavı Getirildi

Okul Öncesi Alan Sınavı Getirildi

 Okul Öncesi Alan Sınavı Getirildi. Bugün ÖSYM'nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada 2016 yılında alan sınavı ÖABT uygulanacak branşlar belli oldu. Daha önce 17 branş için yapılan ÖABT testine bu yıl da Okul Öncesi branşı eklenmiş oldu.
İşte ÖSYM'nin o açıklaması

BASIN DUYURUSU
(6 Ocak 2016)

2016-Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 
Sınav Yapılacak Alanlar


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar;Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.

Adayların ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

                                    

ÖSYM BAŞKANLIĞI                 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.