Özür grubu atamalarında il-ilçe emri verilmeli

Özür grubu atamalarında il-ilçe emri verilmeli

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre 2020 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinde süreç 12 Ağustos tarihinde başlıyor. Peki Özür grubu atamalarında il-ilçe emri verilecek mi ?

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre 2020 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemlerinde süreç başlıyor.

Açıklanan atama takvimine göre Birinci Aşama Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci Başlangıç : 12 Ağustos 2020 tarihinde başlıyor ve ilk aşama 17 Ağustos 2020 tarihinde sona eriyor.

İkinci aşamada tercihlerin yapılması ve onay işlemleri ise 19 - 21 Ağustos 2020 tarihileri arasında yapılacak ve atama sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak.

Peki  Özür grubu atamalarında il-ilçe emri verilecek mi ?

Özür grubu atamalarında özellikle bazı illerdeki yığılamalar ve norm sorunu sebebiyle az okul açık gösterilmekte ve her sene özür grubu atamalarında bir çok öğretmenin yer değişikliği yapılmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı bu seneki özür grubu atamalarında bu tip oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek için Özür grubu atamalarında il-ilçe emri vermelidir.

Böylece özür grubu atama talebinde bulunan tüm öğretmenlerin mazeretlerinin olduğu yere atanması sağlanmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.