PİKTES Öğretmenlerine Kadro Gelecek mi?

PİKTES Öğretmenlerine Kadro Gelecek mi?

PİKTES Öğretmenlerine Kadro Gelecek mi?

PİKTES öğretmenlerin kadro gelecek mi sorusu projede görev alan bütün öğretmenlerin gündeminde. PİKTES’te görev alan öğretmenler kadro istiyor ve seslerine duyurmak için sosyal medyada oldukça aktif paylaşımlar yapıyorlar. Sadece öğretmenler değil temizlik işçileri ve güvenlik görevlileri de kadro istiyor. 6 yıldır bu projede hizmet veren çalışanlar her devlet memuru gibi 657 sayılı kanun altında çalışmayı talep ediyor.

Peki, PİKTES nedir?

2016 yılının Ekim ayında başlayan Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi’dir. Suriye’deki yıllardır devam eden savaştan dolayı ülkemize gelmiş birçok öğrencinin Türk Eğitim Sistemi’ne uyum sağlamaları için uygulanan projedir. Avrupa Birliği tarafından desteklenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bu projenin bütçesi Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında tamamen hibe olarak karşılanıyor.

Ülkemizin 26 ilinde devam eden proje 2022 Ekim ayında sona erecek. 6 yıldır oldukça önemli bir görevi yerine getiren PİKTES öğretmenleri ise seslerini duyurmak ve kadrolu olarak çalışmaya devam etmek için çabalıyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.